25 / 04 / 2024

muğla kaçak yapı tespiti

muğla kaçak yapı tespiti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kıyılara yapılan müdahalenin engellenmesi için, "Denizden Bakış" projesi başlatıldı.

Bodrum'da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi!

Bodrum'da kaçak yapıların yıkımı başladı. Mühürlenen 21 proje için tebligatlar gönderildi. Tebligatlarda  aykırılıkların 1 ay içinde düzeltilmesi gerektiği yazdı.

Bodrum'da imara aykırı rezidans ve villa inşaatı yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemelerde bulunduğu alanda imara aykırılığı tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkım işlemi sürüyor.

Bodrum'da 4 proje daha mühürlendi!

Bodrum’daki kaçak yapı avı devam ediyor. 10 gün önce 8 projeyi mühürleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 projenin daha kapısına kilit vurdu. Firmalara kaçak bölümlerin yıkımı için 1 ay süre verildi. 

Bodrum’da belalı kaçak yapılaşma sorunu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’daki belalı kaçak yapılaşma sorununu anlattı. Aras, kaçak yapılaşmayla mücadele içinde olduklarını açıkladı.

Kaçak yapılarla mücadele hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan kaçak yapılarla mücadele hızlandı. Muğla’da tespit edilen 3 bin 200 kaçak yapı yıkılacak. Bakanlık belediyelere ‘yıkın yoksa biz yıkarız’ uyarısında bulundu.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşmayı meclis gündemine taşıdı. Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kaş'taki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Ataşehir'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde imara aykırı kaçak yapılaşmaya göz yumulduğuna ilişkin iddialara karşı yerinde incelemeler yaptı.

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı titizlikle sürdürülüyor.

muğla kaçak yapı tespiti Haberi

muğla kaçak yapı tespiti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kıyılara yapılan müdahalenin engellenmesi için, "Denizden Bakış" projesi başlatıldı.

Bodrum Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçede kıyı ihlalleri ve kıyılara yapılan her türlü izinsiz, kaçak müdahaleyi engellemek için çalışmalar başlatıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belediye ve Bodrum Kent Konseyi iş birliğinde kurulan "Doğa Takımı", kıyıların kontrolunü hava, kara ve denizden sağlayacak. 

Ekipte, Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol, Çevre Koruma ve Kontrol, Emlak ve İstimlak Müdürlükleri ile Özel Kalem Müdürlüğünden personel bulunuyor.

Çalışma kapsamında denizden drone ile görüntüleme gerçekleştiriliyor. Dalgıçlar ise her noktada deniz altından kıyıların fotoğraf ve görüntüsünü çekip, kayıt ediyor. Plajlarda doğal kumun dışında kullanılan malzeme varsa analiz için örnek alınıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Aras, kıyıların denetimiyle ilgili başlatılan çalışmanın, ilçenin doğası ve...