19 / 04 / 2024

Ataşehir'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Ataşehir'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde imara aykırı kaçak yapılaşmaya göz yumulduğuna ilişkin iddialara karşı yerinde incelemeler yaptı.



Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Zabıta Müdürlüğü ile Yapı Denetim ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Ferhatpaşa Mahallesi’nde kaçak yapı denetimleri yaptı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bir televizyon kanalındaki “Ataşehir’de Ferhatpaşa Mahallesi’nde Ruhsatsız Bina Yapımı” ile ilgili haber üzerine, yerinde incelemeler yaptı.

İzinsiz ve kaçak yapılaşmaların yıkım çalışmalarının sürdüğü Ferhatpaşa Mahallesi’nde belediye ekiplerinin yaptığı denetimlere katılan İlgezdi, yıkım işlemi devam eden yapılarla ilgili yetkililerden detaylı bilgi alarak izinsiz yapılaşmaya Ataşehir’de izin verilmeyeceğini belirtti.

Ataşehir de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Habere konu yerin ruhsatlı olmasının anlaşılması üzerine gazetecilere önemli bilgiler veren İlgezdi, “Söz konusu bina ruhsatlı. Ancak Ferhatpaşa’da yaklaşık olarak 60 bina kaçak olarak yapılmış ve bunun 43 tanesi tarafımızdan yıkılmıştır” diye konuştu.

İmara aykırı ve ruhsatsız yapılaşmalar ile Ataşehir’in her mahallesinde mücadele ettiklerini dile getiren İlgezdi “Ataşehir’de kent dokusunu bozan yapılaşmalara asla izin vermiyoruz. Ruhsatı olmayan yapıları sürekli kontrol ediyoruz. Uygunsuz olan yapıların yıkımlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ferhatpaşa Mahallesi’nde temizlik ve hijyen kurallarına uymayan işletmelerde de denetimlerin sürdüğünü dile getiren Başkan İlgezdi, Covid 19 yasakları ile ilgili de taviz vermediklerini sözlerine ekledi.
 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!


Geri Dön