26 / 04 / 2024

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın. Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri bir şiire önce Büyükşehir Belediyesi'nın kullanımına geçen tarihi Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. 


Anlı, burada yaptığı konuşmada, Gazı Köşkü'nün son üç yıldır ö/el bu işletme tarafından işletildiğini, yapılan yasal başvurular, mahkeme sureci ve görüşmeler sonrasında işletmeyi devraldıklarını belirtti. 

Gazi Köşkü'nün kentin turistik, tarihi ve doğal güzelliklerinin hır arada olduğu bir yer olduğuna dikkat çeken Anlı. "Bir tarafta Keçi Burcu. Yedıkaıdeşler Burcu, F.vli Beden Burcu ile tüm haşmetiyle duran Diyarbakır Surlan. diğer tarafta ezelden ben bahçeciliğin, meyveciliğin tanının yapıldığı târihi Hevsel Bahçeleri. hemen arkamızda Köşkler bölgesi: Semah Köşkü. Erdebil. Hemen dibinde Mervvaniler 'den kalma Köprü, Kırklardağı. Diyarbakır'ın ruhu sanırım burası. Diyarbakır'ı Diyarbakır yapan, bu şehre kimliğim veren, bu şehre yaşam gayesi veren bu bölgedir" dedi. 


Tarihi, kültürel ve doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini kaydeden Anlı şöyle devam etti: "Değerlerimize uymayan kimi işletmelerin bizi rahatsız ettiğini ifade etmek gerekiyor. Bu konuda son birkaç ay içerisinde kaçak yapılaşmaya ciddi bir müdahalede bulunduk. 10 Gözlü Köprü civarındaki kaçak yapılaşmayı gidermeyi planlıyoruz. Oradaki çalışmayla halkımızın ailece gezip dolaşabileceği, Diyarbakır'ın turizm potansiyeli açısından da geri dönüşümü olacak bir hale gelmesini planlıyoruz." Anlı. Diyuıbakır Surları vr Hevsel Bahçeleri'nırı UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki haziran ayındı aday listeden çıkıp kalıcı listenin beratını almak istediklerini sözlerine ekledi. 


Diyarbakır Özgür Haber


Geri Dön