20 / 04 / 2024

Kemer’de kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Kemer’de kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İmar kanunu kapsamında ilgili maddede cezaların arttığı söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız'' diye konuştu. 



Kaçak yapılaşmayı önlemek için titiz çalışmalara devam eden Antalya Kemer Belediyesi, kaçak yapılaşmaların önüne geçiyor. Belediye ekipleri, ilçede yer alan kanuna aykırı yapılaşmaları yıkıyor.

Kemer Gözcü'den Maksut Temizel'in haberine göre; Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye ekiplerinin vatandaşların mağdur olmaması için titiz bir çalışma yürüttüğünü ifade ederek, kanunlara uymayanlara yasal işlemler uygulanarak, kaçak yapılaşmanın artmasının da önüne geçildiğini bildirdi.

20 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanunun imar para cezası konulu maddesinde “Aykırılığa konu alanın arsa payına isabet eden arsa alanı ile emlak vergisine esas arsa ve arazi asgari metrekare birim değerinin çarpımı ile bulunan bedel kadar idari para cezası ayrıca ilave edilir” ifadeleri kullanıldığından bahseden Başkan Topaloğlu, ilgili kanun maddesine göre imar cezalarının daha çok artacağı kaydetti.

Başkan Topaloğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Rayiç bedeli 100 lira olan 1000 metrekare imar parselinde, 100 metrekare 3A grubu bir kaçak yapı için kanun öncesinde 12.552,67 TL olan para cezası yeni kanunla 315.387,06 lira olacaktır. Rayiç bedeli 4,72 lira olan 3000 metrekare yüzölçümlü imar planı bulunmayan parselde, 1A grubu 50 metrekare yüzölçümü gölgelik, çardak yapısı için kanun öncesinde 1.162,28 lira olan para cezası yeni kanunla 43.762,25 lira olacaktır. Rayiç bedeli 4,72 lira olan 3000 metrekare yüzölçümlü imar planı bulunmayan parselde, 3A grubu 100 metrekare yüzölçümlü bir kaçak yapı için kanun öncesinde 11.715,82 lira olan para cezası yeni kanunla 54.009,26 lira olacaktır.”

Resmi Gazete’de yayımlanan imar kanunu ile ilgili maddenin açık olduğundan bahseden Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediyesi olarak Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız. Kaçak olduğu tespit edilen tüm yapıları yıkarak yasal işlem uygulamaya devam edeceğiz” dedi.


 


Geri Dön