25 / 04 / 2024

Kaçak yapılarla mücadele hızlandı!

Kaçak yapılarla mücadele hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan kaçak yapılarla mücadele hızlandı. Muğla’da tespit edilen 3 bin 200 kaçak yapı yıkılacak. Bakanlık belediyelere ‘yıkın yoksa biz yıkarız’ uyarısında bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak yapılarla mücadele süreci hızlandı. Bodrum koylarındabulunan 1611 konut ve 4 otelden oluşan 8 inşaat projesi önceki gün mühürlendi ve bölgede saha çalışmaları arttırıldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Bakanlık tarafından kaçak yapıların tespiti için kurulan 100 kişilik ekip Muğla’nın her bölgesine yayıldı. Lüks villa ve otel projelerinin yanı sıra şehrin farklı bölgelerinde yapılan 3 bin 200 kaçak yapı tespit edildi. Bakanlık belediyelere ‘yıkın yoksa biz yıkarız’ uyarısında bulundu.

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre son 1 yılda tespiti yapılan bu yapılar için belediyelere birkaç kez ikaz yazısı gitti. Verilen sürelere rağmen 3 bin 200 kaçak yapıdan az bir kısmının yıkıldığını kaydeden yetkili, “Dönem dönem bu kaçak yapılar için tebligatlar belediyelere iletilmiş ve yıkımı istenmişti. Ancak istenen sonuç alınmadığını görüyoruz. Sahadaki arkadaşlarımız hepsini tespit etti. Belediyelere son bir kez daha uyarıda bulunduk ve ‘bunları yıkın’ dedik. Yıkım olmazsa biz yıkacağız. İmar barışını fırsat bilerek yapılan bu kaçak inşaatların hiçbirine izin verilmeyecek. 1 ay içinde bu süreç tamamlanacak” açıklamasında bulundu.

Bodrum’un yanı sıra il genelinde teftişlerin sürdüğünü belirten yetkili Marmaris ve Fethiye’nin de incelendiğini söyledi. Hem büyük gayrimenkul firmaları tarafından geliştirilen projelerde hem de küçük çaplı inşaatlarda denetimlerin arttığının altını çizen yetkili, “Projenin belli yerinde imara aykırılık varsa firma gerekli yıkım ya da düzenlemeyi yapıp yoluna devam edebilir. Ancak imar barışı düzenlemesi sonrasında yapılan inşaatlarda af söz konusu olamaz” diye konuştu. Yetkili, projeyi yapanlar ile birlikte gerekli izinleri verenlere de gerekli her türlü cezai işlem yapılacağını kaydetti.

Bodrum’da 8 projeye mühür!


Geri Dön