23 / 04 / 2024

Sultanbeyli'de her mahalleye kaçak yapıyla mücadele ekibi görevlendirildi!

Sultanbeyli'de her mahalleye kaçak yapıyla mücadele ekibi görevlendirildi!

Sultanbeyli Belediyesi kaçak yapıyla mücadelede kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçenin artık geliştiğini ve ruhsatlı yapılar haricinde hiçbir girişime izin verilmeyeceğini vurguladı....



Sultanbeyli Belediyesi kaçak yapıyla mücadelede kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçenin artık geliştiğini ve ruhsatlı yapılar haricinde hiçbir girişime izin verilmeyeceğini vurguladı. Her mahalleye kaçak yapıyla mücadele amacıyla ekip görevlendiren belediye, ilçe halkını ilanlarla ve tanıtım çalışmalarıyla bilinçlendiriyor. 


Sultanbeyli Belediyesi, kaçak yapı konusunda bugüne kadar attığı adımları yeni uygulayacağı strateji ile daha da güçlendiriyor. İlçedeki ve çevre ilçelerdeki beton firmalarına, inşaat malzemesi üreten ve ticaretini yapan firmalara ruhsatsız olarak yapı yapacak olan kişilere malzeme satılmaması konusunda tebliğatlar gönderildi. Yapı ruhsatı olmayan hiçbir kimseye malzeme satışı yapılmaması konusunda firmalara uyarıda bulunan Sultanbeyli Belediyesi’nin kaçak yapıyla ilgili attığı radikal adımlar bunlarla da sınırlı değil. 


İLK ADIM, YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ATILDI


Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana kaçak yapıyla mücadele konusunda çok sayıda çalışma yaptıklarını ifade etti. “Kaçak yapıyla mücadelenin ilk adımını Yapı Kontrol Müdürlüğünü kurarak yaptık.” diyen Başkan Keskin, “Bugüne kadar kaçak yapıya hiç taviz vermedik. Tespit ettiğimiz tüm kaçak yapılara anında müdahale ettik. Bu ilçede yaşayanlar olarak hepimizin birbiri üzerinde hakları var. Şehrin ortak mekânlarını, sosyal donatı alanlarını, okulları, parkları ve camilerini hep birlikte kullanıyoruz. Kaçak yapılaşmayı bugüne kadar durdurmamış olsaydık, ihtiyacımız olan bu alanları tamamen kaybetmek durumunda kalacaktık.” ifadelerini kullandı. 


Kaçak yapıyla mücadele yöntemlerinde yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Keskin, “İlçemizde ve çevre ilçelerde yapı malzemesi satan firmalarla iletişim halindeyiz. Sorun yaşanılmaması için gerekli yazışmaları gerçekleştirdik. Firmalar ruhsatı olmayanlara kesinlikle yapı malzemesi satışı gerçekleştirmeyecek. Aksi takdirde onlarda bu suça ortak olacaklar ve gerekli cezai işlemleri onlara karşıda uygulayacağız.” diye konuştu. 


HER MAHALLEYE EKİP 


Başkan Keskin, bu çalışmaların yanında her mahalleye ekip görevlendirileceğini belirterek, şöyle devam etti: 


"Şuan 6 ekip ilçe genelinde kontrollerini sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde ekip sayısını artırmayı planlıyoruz. Her mahallede bir ekip görev yapacak şekilde planlamamızı gerçekleştirdik. Bu hazırlıkların yanı sıra Sultanbeyli Belediyesi olarak tüm personelimize kaçak yapıyla mücadelede görev düşüyor. Çalışma arkadaşlarımız bu konuda bugüne kadar çok özverili davrandı. Önümüzdeki süreçte de aynı özveriyle çalışmalar yapacaklarından hiç kuşkum yok." 


Denetimlerin İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sultanbeyli Kaymakamlığı ve Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü'nün de katkılarıyla daha sıklaşacağını ifade eden Keskin, “Kurumlarla koordineli çalışıyoruz. Amacımız yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek.” dedi.


KİMSE, SEÇİM SÜRECİNE GİRİYORUZ BİR ŞEY OLMAZ DİYE DÜŞÜNMESİN"


Belediye olarak kaçak yapıyla mücadele konusunda tüm tedbirleri aldıklarının altını çizen Başkan Keskin, şunları söyledi: 


“Daha yaşanabilir bir Sultanbeyli’yi inşa etmek adına görev süremiz boyunca ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Sultanbeyli artık kaçak yapılaşmayla, usulsüzlüklerle anılmıyor. Eğitimle, kültürle spordaki başarılarıyla ve sorunlarını halletmesiyle anılıyor. Beş yıllık görev süremizde bunu hayata geçirdik. Şimdi biz kaçak yapı konusunda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Vatandaşlarımızın bu konunun önemini ve ciddiyetimizi anlamaları gerekiyor. Hem maddi hem de manevi olarak kimsenin kaybetmesini arzu etmiyoruz. Yasal tüm çalışmaları hazırladık ve kaçak yapı yapana ilgili kanun çerçevesinde cezai işlem uygulayacağız. Hiçbir vatandaşımız 'Seçim sürecine giriyoruz nasıl olsa bize kimse dokunmaz' mantığıyla hareket etmesin. Biz kaçak yapıya bugüne kadar göz yummadık bundan sonraki süreçte de göz yummayacağız. Sultanbeyli’nin sağlıksız yapılaşması demek geleceğimizin karartılması demektir.” 


Zaman


Geri Dön