20 / 04 / 2024

Bodrum'da Sinerji Odağı Merkezi açılıyor!

Bodrum'da Sinerji Odağı Merkezi açılıyor!

KOSGEB yeni destek modelini tanıtmak için düzenlediği geziler kapsamında, Bodrum'da Sinerji Odağı Merkezi'nin de açılışı yapılacak



Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) yeni destek modelini tanıtmak için düzenlediği geziler kapsamında bugün geleceği Bodrum'da, Sinerji Odağı Merkezi'nin de açılışı yapılacak. Bodrum'dan sonra aynı program kapsamında bugün Muğla ve Marmaris sinerji odakları da açılacak.
Sinerji odakları, KOSGEB hizmet ve desteklerinin, KOBİ'lerle ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olması için, esnaf ve sanatkarlar odalarının işbirliğiyle kuruldu.
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, 2005'te KOSGEB'in Bodrum'da da faaliyet göstermesi için girişimlerde bulunduklarını, ancak o dönemde yasanın sadece üretim yapan kuruluşları KOSGEB kapsamına aldığını belirten Kocadon, "Biz de ortak bir kararla Milas'a KOSGEB'in bir şubesini açmıştık. 2009'da yasanın hizmet kapsamı genişletilince, biz de işletmelerimizin kredilerden yararlanabilmesi için Muğla'daki 5. KOSGEB şubesini Bodrum'da açma kararı aldık" dedi. Muğla'daki sinerji odaklarının 6'ncısı ise Marmaris'te açılacak. Bodrum Ticaret Odası'nda açılacak olan Bodrum KOSGEB Sinerji Odağı'na gelen girişimciler, elektronik ortamda KOSGEB merkeziyle doğrudan iletişime geçebilecek. Bodrum'da KOSGEB'den yararlanabileceği öngörülen 700 işletmenin bulunduğu tahmin ediliyor. Sinerji Odağı'nın amacının, işletmelere proje yaptırmak, işbirliği ve birlikte çalışma heyecanını oluşturmak olduğunu belirten Kocadon, "Örneğin balık çiftlikleri daha önceden tarım sektörü içine gfirdiği için KOSGEB kredilerinden yararlanamazdı. Şimdi bu işletmeyer paketleme tesisi projesi yaparak kredi olanaklarından yararlanabilecekler.

MUĞLA TURU
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB'in kuruluşunun 20'nci yılı etkinlikleri kapsamında bugün ve yarın Muğla'da olacak. Boğa ve Kaplan ticaret odalarını ziyaret ederek, KOSGEB'in yeni destekleme paketiyle ilgili bilgiler verecek, yeni oluşturulan sinerji odaklarının açılışını yapacak.
KOSGEB'in Muğla turunda, proje bazlı destekleme anlayışını benimseyen yeni model tanıtılacak. Bodrum'da bugün başlayacak program, aynı gün Milas ve Muğla, 17 Temmuz'da da Marmaris ve Fethiye ile sürecek.
Yeniasır-Zeki Özkeskin

 

 


Geri Dön