20 / 04 / 2024

Bodrum'da SİT alanı sınırları ve dereceleri değiştirilecek!

Bodrum'da SİT alanı sınırları ve dereceleri değiştirilecek!

Gizlilik içerisinde yürütülen çalışmayla SİT alanları imara açılıyor. Hükümet, Bodrum Yarımadası’nı sınırsız yapılaşmaya açacak bir çalışmayı Muğla Koruma Kurulu’nun dünkü t



Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengül, “Çalışmayla Bodrum Yarımadası’nda SİT alanı sınırları ve dereceleri değiştirilecek. Yasadışı yapılmış birçok turistik işletme yasallık kazanacak. Yeni yapılaşmanın önü açılacak” dedi. Çalışma kurulun bugünkü toplantısında da görüşülmeye devam edilecek. 

Yedi belediyeyi kapsıyor

Doç. Şengül, bakanlık bünyesinde büyük gizlilik içinde ve üniversite ve meslek kuruluşlarından herhangi bir görüş alınmadan yapılan çalışmanın Bodrum Yarımadası içindeki 7 belediyeyi de kapsayan alanda SİT alanlarını etkisizleştireceğini söyledi.

Şengül, “Şu anki I. derece doğal SİT alanları daraltılıyor. Böylece birçok alan daha önce SİT alanındayken, çalışma kurul onayından geçerse, ya SİT alanı dışında kalacak veya I. ya da II. derece SİT alanı ilan edilen birçok alan III. derece SİT alanı haline gelecek” diye konuştu.

Şengül, SİT alanı derecesinin düşürülmesinin ne anlama geldiğini de “I. derece SİT alanlarında yapılara izin verilmezken, II. derece SİT alanlarında belli koşullarla, III. derece SİT alanlarındaysa çok küçük sınırlamalarla yapılaşmaya izin veriliyor” ifadesiyle anlattı
Cumhuriyet/MURAT KIŞLALI


Geri Dön