29 / 03 / 2024

Bodrum’da yıkımlar yargıya takıldı!

Bodrum’da yıkımlar yargıya takıldı!

Kıyı Kanunu’na aykırı inşa edildiği gerekçesiyle 4 işletme hakkında geçtiğimiz Aralık ayında yıkım kararı alındı. Ancak söz konusu işletmelerin konuyu yargıya taşıdığı, mahkemenin yıkım kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrenildi



Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla yıkılması kararlaştırılan 4 işletme hakkında mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Başbakan Tayyip Erdoğan; yazın tatil için gittiği Bodrum’da koylardaki yapılaşmaları işaret ederek “Yıkımlara başlayacağız” açıklamasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri Bodrum’da çok sıkı denetimlere başladı. Ruhsat alınmadan yapımına başlandığı ve Kıyı Kanunu’na aykırı inşa edildiği gerekçesiyle 4 işletme hakkında geçtiğimiz Aralık ayında yıkım kararı alındı. Ancak söz konusu işletmelerin konuyu yargıya taşıdığı, mahkemenin yıkım kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrenildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise “Bodrum’da 370 yerin yıkılacağına dair haberler doğruyu yansıtmıyor. 


Tescilli yapılar



Söz konusu 4 yerin projeleri daha önceden Tabiat ve Kültür Varlıkları’ndan onaylanmış. Kıyı kenar çizgisinin ihlal edilmemesi konusunda Başbakan’ı destekliyoruz. Kıyı kenarda 30 metreyi ihlal eden işletme veya evleri yıkarız. Ancak denize sıfır olan 70, 80, 100 yıllık tarihi evler var. Bu evler kıyı kenar çizgisinin kapsamı dışında. Çünkü tescilli tarihi yapılar ve SİT alanı içinde. Bu yapılara dokunulamaz. Kanunen suçtur” dedi.


Vatan


Geri Dön