24 / 04 / 2024

Bodrum'daki bir otelin Bakan Ersoy tarafından satın alındığı iddiası TBMM'de!

Bodrum'daki bir otelin Bakan Ersoy tarafından satın alındığı iddiası TBMM'de!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otelin Bakan tarafından satın alındığı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otelin Bakan tarafından satın alındığı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Alban, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Alban, ''Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Alban, şu açıklamalarda bulundu: ''Bodrum ilçemizde 2011 yılında hizmete açılan bir otelin, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı'nın sahibi olduğu Ersoy Otelcilik tarafından satın alındığı haberleri yazılı basında yer aldı. Azerbaycan merkezli bir holdinge ait şirketi satın alan Bakan Ersoy'un, satın alma girişimine yönelik Rekabet Kurumu'na yaptığı başvurudan da izin çıktı. Rekabet Kurumu son toplantısında ISR Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.'nin tek kontrolünün Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği A.Ş tarafından devralınması işlemine izin verdi. Tüm dünyada, 2020 yılı turizm sezonunda pandemi nedeniyle büyük bir çöküş yaşandı. Ülkemizde turizm sektöründen elde edilen gelir, geçen yıla oranla yüzde 80 azaldı. Birçok otel iflas etti, sektörden geçimini sağlayan on binlerce emekçi işsiz kaldı. Siyasi iktidar ne yazık ki, turizmciye yeterli ekonomik desteği vermedi. Turizmci nefes almakta dahi zorlanırken, bırakın yatırım yapmayı, iş yerindeki mevcut durumunu korumak için çırpınırken, turizm iflas ederken, turizmden sorumlu bakan olarak sizin bu ortamda yatırım yapabilmeniz manidardır. Ayrıca satın alınan otelin arazisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğu iddiası da gündeme gelmiş, bununla ilgili olarak yanıtlanması gereken sorular ortaya çıkmıştır. ''

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları: 
1- Sahibi olduğunuz Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği A.Ş'nin, Bodrum Türkbükü’nde satın aldığı otelin arazisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na mı aittir? 
2- Bu satın alma işlemi hangi tarihte olmuştur? 
3- Bu otelin satın alınmasıyla birlikte, toplamda kaç oteliniz olmuştur? 
4- Bakanlığınız döneminde şirketlerinizin toplam kar oranı nedir? 
5- “Pandemi döneminde turizm battı, bakan zenginleşti” şeklinde bazı iddialar kamuoyunca dillendirilmektedir. Bu iddialara karşı yorumuz nedir? 


Geri Dön