25 / 04 / 2024

Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Bodrum’da hastane tamamlanmadı, Elazığ’da deprem konutları bitmedi. Ama iki kentte milyonluk külliyeler yapılıyor” dedi.



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptırdığı külliyeler son günlerde sürekli gündemde. Tartışmalar Diyanet'in bütçe görüşmeleri sırasında da gündeme getirildi. 

Sözcü'den Yaşar Anter ve evren Demirdaş'ın haberine göre; Diyanet'in bütçesi üzerine konuşan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, kurumun personel sayısının 131 bin 789 olduğunu kaydederek, “Bodrum'un yeni devlet hastanesi inşaatına 4 yıl önce başlandı. 2 yıldır atıl halde bekleyen hastane için sil baştan ihale yapıldı. Hastanenin ne zaman biteceği meçhul” diye konuştu.

Sağlıkçılar atama beklerken Diyanet'e 5 bin yeni kadro verildiğini de belirten Erbay, şöyle konuştu:

-Bodrum Ortakent'te 100 milyona Diyanet Külliyesi yapılıyor. Ama Bodrum Devlet Hastanesi'nin yüzde 40'ı bile tamamlanmadı.

Bodrum'un yeni devlet hastanesi inşaatı 4 yıl önce başladı. 2 yıldır atıl halde olan hastane için yeniden ihale yapıldı. Hastanenin ne zaman biteceği belli değil.

Bodrum'da Diyanet'in Gökova Koyu manzaralı külliye inşaatı ise devam eden imar-ruhsat davalarına karşın tekrar başladı. CHP Milletvekili Süleyman Girgin, “Hastane inşaatı kaynak bekliyorken, 100 milyonluk külliyede ısrar neden” sorusunu yöneltti. 

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

Bodrum Gökova'da külliye inşaatı başladı!


Geri Dön