24 / 04 / 2024

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.



Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum’da Gökova Koyu manzaralı bir arazide, 5 sene önce tepkiler üzerine durdurulan ve yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması öngörülen külliye inşaatına hukuki süreç sona ermeden yeniden başladı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; iki aydır devam ettirilen hafriyat kazılarının Bodrum’un doğasını tahrip ettiğini dile getiren vatandaşlar, çalışmaların durdurulması için imza kampanyası başlattı. 

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, inşaat çalışmalarının yasaya aykırı olduğunu dile getirerek faaliyetlerin durdurulması için çağrıda bulundu. MUÇEP’ten yapılan açıklamada, Bodrum Belediyesi’ne imar durumu ve mevzuata uygun bir proje sunmadan, ruhsatsız olarak başlanan kazıların mevcut zemine telafisi olmayan hasarlar verdiği dile getirildi.

Bodrum Belediyesi nden Gökova daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Kazı çalışmalarının durdurulması ve Danıştay’da görülmekte olan ruhsat iptali davası sonuçlanana kadar inşaat faaliyetine izin verilmemesi talep edildi. 

MUÇEP, Bodrum Belediyesi’ne de çağrı yaparak inşaatın kaçak olduğu sebebiyle mühürlenmesini talep etti. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in talebini, Belediye sınırları içerisinde yapılan inşaat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yeniden ruhsat hazırladığını, bu sebeple yetkinin kendilerinde olmadığını açıkladı.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!


Geri Dön