19 / 04 / 2024

Bodrum'daki yıkım Thor Otel'den başlayacak!

Bodrum'daki yıkım Thor Otel'den başlayacak!

Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 ay önce Bodrum'da tebdili kıyafet dolaşırken tespit ettiği kaçak otellerin yıkımına bugün başlıyor. İlk yıkımın Bodrum'un Torba mahallesinde kaçak yapıldığı belirlenen Thor Otel'den başlayacağı öğrenildi.




Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 ay önce Bodrum'da tebdili kıyafet dolaşırken tespit ettiği kaçak otellerin yıkımına bugün başlıyor. İlk yıkımın Bodrum'un Torba mahallesinde kaçak yapıldığı belirlenen Thor Otel'den başlayacağı öğrenildi. 


Belediyeye suç duyurusu

Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen ekipler, bin 124 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla kıyılarında kaçak yapıların tespiti çalışmalarını sürdürüyor. Tespit çalışmaları kapsamında kaçak yapıların sahiplerine tebligatlar gönderildi. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, Yeni Asır'a şu açıklamaları yaptı: "Sahillerdeki kaçak yapı sahiplerine tanınan kanuni süre sona erdi. İlk balyoz kaçak olduğunu belirlediğimiz Bodrum'da inecek. Torba'da bulunan Thor Oteli'nin tamamı, Blue Dreams Oteli'nin ise imara aykırı olan bölümleri yıkılacak. Ekiplerimiz , 15 milyon dolarlık Thor Oteli'nin yıkımı için bugün sabah saatlerinde çalışmaya başlayacak. Ekiplerimiz, Bodrum Cennet koyunda 33, Güvercinlik'te de 320 yapı kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi. Güvercinlik'teki 320 yapının tamamı için yıkım kararı alınırken, Bodrum Torba'da bulunan 7'si otel 15 yapı da yine mühürlendi. Bu yapılardan 3'ü ise önümüzdeki günlerde yıkılacak." 


Bu arada kaçak yapılara göz yumduğu gerekçesiyle Bodrum Belediyesi hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Bugünkü yıkımların Torba mahallesi Kaynar mevkisinde 3297 numaralı parselde bulunan Thor Otel'den başlayacağı belirtildi. Thor Otel'in, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 25.10.2013 tarihli, 16508 sayılı yazısı ile gerçekleştirilecek yıkım için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin geleceği öğrenildi. Öte yandan yıkım kararı olduğu bildirilen Blue Dream Oteli'nin tahsisli araziye yeni yapılan ek 66 binasın yıkım kararına karşılık, İdare Mahkemesinin kararı ile yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi. 



Yeni Asır


Geri Dön