29 / 03 / 2024

Ankara Mamak'taki kaçak tesis için yıkım kararı alındı!

Ankara Mamak'taki kaçak tesis için yıkım kararı alındı!

Çankaya Belediyesi hafta sonu Mamak’taki kaçak tesisini kaldırmazsa pazartesi günü ekipler Çevik Kuvvet eşliğinde tesise girerek yıkım işlemlerine hemen başlayacak.



Mahkeme kararına rağmen yıllardır kaçak olarak işlettiği tesisi defalarca söz verdiği halde kaldırmayan CHP'li Çankaya Belediyesi, Mamak Belediyesi yetkililerini de bezdirdi. 2 gün mühlet verilen Çankaya Belediyesi hafta sonu tesisi kaldırmazsa Mamak Belediyesi'ne bağlı ekipler önümüzdeki hafta Çevik Kuvvet eşliğinde tesise girerek yıkım işlemlerine başlayacak.


15 BİN TL CEZA KESİLDİ

CHP'li Çankaya Belediyesi, Mamak sınırları içerisinde kendisine ait araziye kurduğu altyapı tesisini 2002 yılından bu yana kaçak olarak işletiyordu. Mamak Belediyesi, Çankaya Belediyesi'ne İmrahor Vadisi yakınlarında kurduğu kaçak tesisteki ruhsatsız yapılaşmalar ve çevre kirliği nedeniyle 15 bin TL para cezası keserek tesisin tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine Çankaya Belediyesi, verdiği cezalar ve kararların ardından Mamak Belediyesi'ni 6 defa dava etti.

Verilen cezaları ve kararları inceleyen  Ankara  16. İdare Mahkemesi, Mamak Belediyesi'nin aldığı kararlarda herhangi bir hukuka aykırılık olmadığını tespit etti.

Davaların kazanılmasının ardından Mamak Belediyesi yetkilileri Eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile görüştü. Görüşmenin ardından yaklaşık 3 yıl önce Çankaya Belediyesi tesisi Karataş Mahallesi'ne taşıma kararı aldı.

Bülent Tanık döneminde verilen sözün yerine getirilmemesinin ardından yıkım ekipleri ile kaçak tesise giden Mamak Belediyesi bu sefer de yeni başkan Alper Taşdelen'den söz aldı. Taşdelen'in, "Yaza taşıyacağız" sözünün ardından ekipler geri döndü.


HAZİNEYE AİT ÇIKTI

Vatandaşların da şikâyetçi olduğu tesisin kaldırılması için söz veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de tesisi kaldıramadı.

Adeta yılan hikâyesine dönen kaçak tesisinin taşınacağı Karataş Mahallesi'ndeki arazinin yüzde 75'inin Hazine'ye ait çıkmasının ardından verilen 'söz' bir kez daha yarım kaldı. Çankaya Belediyesi kaçak tesisin bir bölümünü Alacaatlı ve Mühye'ye önümüzdeki yaza kadar taşıma kararı aldı.



Sabah Ankara


Geri Dön