19 / 04 / 2024

ankara kaçak tesis

ankara kaçak tesis

Çankaya Belediyesi hafta sonu Mamak’taki kaçak tesisini kaldırmazsa pazartesi günü ekipler Çevik Kuvvet eşliğinde tesise girerek yıkım işlemlerine hemen başlayacak.

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Çankaya Belediyesi: ODTÜ'de kaçak inşaat yapılmayacak!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ruhsat alınmayarak ODTÜ’de kaçak inşaat yapılamayacağını söyledi. Taşdelen, "Belediyemiz görevini yaparak ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur" diye konuştu.

Haymana'da mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar mecliste!

Ankara'nın Haymana ilçesindeki mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Mamak'ta kaçak yapılaşmaya neşter!

Ankara'nın Mamak ilçesi kentsel dönüşüm projeleriyle sil baştan yenilendi. 210 gecekondunun yıkıldığı ilçede kaçak yapılaşmaya son veriliyor.

Ankara'daki AVM’lerde kaçak bölüm sorunu mecliste!

Ankara’da yer alan birçok büyük AVM’de kaçak bölümler olduğu belirlendi. Ankara Valiliği, bu bölümlerin yıkılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Ankara'da kaçak hafriyata GPS'le takip!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bin kamyona GPS cihazı taktırarak, izinsiz yerlere kaçak hafriyat atığı ve moloz önleyici dökümlerini büyük oranda engelledi.

ankara kaçak tesis Haberi

ankara kaçak tesis

Mahkeme kararına rağmen yıllardır kaçak olarak işlettiği tesisi defalarca söz verdiği halde kaldırmayan CHP'li Çankaya Belediyesi, Mamak Belediyesi yetkililerini de bezdirdi. 2 gün mühlet verilen Çankaya Belediyesi hafta sonu tesisi kaldırmazsa Mamak Belediyesi'ne bağlı ekipler önümüzdeki hafta Çevik Kuvvet eşliğinde tesise girerek yıkım işlemlerine başlayacak.


15 BİN TL CEZA KESİLDİ

CHP'li Çankaya Belediyesi, Mamak sınırları içerisinde kendisine ait araziye kurduğu altyapı tesisini 2002 yılından bu yana kaçak olarak işletiyordu. Mamak Belediyesi, Çankaya Belediyesi'ne İmrahor Vadisi yakınlarında kurduğu kaçak tesisteki ruhsatsız yapılaşmalar ve çevre kirliği nedeniyle 15 bin TL para cezası keserek tesisin tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine Çankaya Belediyesi, verdiği cezalar ve kararların ardından Mamak Belediyesi'ni 6 defa dava etti.

Verilen cezaları ve kararları inceleyen Ankara 16. İdare Mahkemesi, Mamak Belediyesi'nin aldığı...