19 / 04 / 2024

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.



Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı sürerken, Uzungöllü vatandaşlar eylemlerine devam ediyor.Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Günebakış'tan Filiz Yıldırım'ın haberine göre; Uzungöl platform üyelerinin bir kısmı yıkımlar ile ilgili kesin çözümün Külliye’den geçtiğini sözlerine ekledi. Uzungöl Platform üyeleri “Bursa’dan, Ankara’dan, İstanbul’dan, Trabzon’dan Ankara’ya hareket edelim. Aramızdan önder olabilecek birkaç kişi seçip, Cumhurbaşkanı ile görüşmeye çalışalım. Makam olarak ondan başka yukarı yok.” dedi.  Uzungöl’de, imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemlerine devam ediyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak amacıyla aralarında seçecekleri temsilcileri Ankara’ya göndermek için hazırlanıyor. Uzungöl platform üyelerinin bir kısmı yıkımlar ile ilgili kesin çözümün Külliye’den geçtiğini belirtiyor.

YIKIMLARI DURDURABİLMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER 

Trabzon’un Çaykara Uzungöl ilçesinde imara uygun olmadığı belirlenen ve imar barışı kapsamına girmeyen 48 yapının tamamen, 17 yapının ise kat eksiltmesi olarak toplam 65 yapının yıkımı Uzungöl’ü gündeme getirdi. Uzungöl’de, imar barışına aykırı kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemlerine devam ediyor. Trabzon Valiliği ve Büyükşehir önünde bulunan protestolar sonrasında Uzungöl Platformu da bir açıklama yapıp 12 maddelik bir deklarasyon yayınlamış ve açıklamada Uzungöl’de gerçekleşen yıkımların mevzuata aykırı olduğunu iddia edilmişti. Uzungöl Platformu üyeleri yıkımlara ara vermek için yeni çözüm yoları üretiyor.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEKLER 

Uzungöl’de bulunan yıkımları protesto eden vatandaşlar yıkım sorunlarını çözmek amacıyla Ankara’nın kapısını çalıyor. Trabzon’da gerek iktidar gerekse muhalefetin kapısını çalan, Valilik ve Büyükşehir önünde protesto eylemi düzenlenen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin çözüleceğini düşünüyor. 
Uzungöl Platform Üyeleri, “Bursa’dan, Ankara’dan, İstanbul’dan, Trabzon’dan Ankara’ya hareket edelim. Aramızdan önder olabilecek birkaç kişi seçip, cumhurbaşkanı ile görüşmeye çalışalım. Makam olarak ondan başka yukarı yok” şeklinde konuştu. 


Geri Dön