19 / 04 / 2024

Beldibi'ndeki kaçak yapı yıkımına turizmcilerden destek geldi!

Beldibi'ndeki kaçak yapı yıkımına turizmcilerden destek geldi!

Turizm sezonunun sona ermesiyle Kemer'in Beldibi Mahallesi'ndeki hazine arazisi üzerine yapılmış kaçak yapıların yıkımına başlayan Kemer Belediyesi'ne destek veren turizmciler, Başkan Mustafa Gül'ü ziyaret etti.



Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Peker Otel Genel Müdürü Cengiz Sevin ve Rama Otel sahibi Mahmut İçli, Başkan Gül'ü ziyaretinde bölgedeki yolların da plana uygun şekilde açılmasını talep etti. 


'KEMER TÜRKİYE'NİN İNCİSİ'


TÜROFED Başkanı Osman Ayık, belediyenin önemli bir sorunu ortadan kaldırmaya çalışmakla önemli bir işlem uyguladığını belirtirken, "Kemer sadece Antalya'nın değil Türkiye'nin incisi olan bölgelerden bir tanesi. Turizmin ilk başladığı noktalardan bir tanesidir. Ama maalesef aşağı yukarı geçen 30 yıl içerisinde imara aykırı yapılaşmayla ilgili ciddi sıkıntıların olduğu yerlerden de bir tanesidir. Bu durumun da en yoğun yaşandığı bölge Beldibi'dir" dedi.


'BELEDİYENİN UYGULAMALARININ ARKASINDAYIZ'


Bölgede uzun yıllardır plan çalışmasının sürdüğünü aktaran Osman Ayık, "O plan çalışması da belli bir sonuca ulaştı, çok kısa bir süre içerisinde neticelendirilecek bir hale geldi. Sanıyorum Kemer Belediyesi bütün bunların hepsini değerlendirerek, hızlı bir şekilde planın onama aşamasının öncesinde de buradaki aykırı yapılaşmaların hepsini ortadan kaldırıp, planın uygulanabilir hale gelmesini kolaylaştırmak istiyor. Bu anlamda da Kemer Belediyesi'ni takdir etmek lazım, teşekkür etmek lazım. Buradaki bütün yatırımcı, işletmeci, yerleşik arkadaşların tamamının da Kemer Belediyesi'nin bu yaptığı eylemleri desteklemesi lazım. Mevcutta onanmış olan plana uygun şekilde 30'luk yolun da sezona kadar yapılması Beldibi için önemli bir kazanım olacak. Bu konuda da biz yatırımcılar, işletmeciler olarak belediyenin yapacağı uygulamaların arkasındayız. Tamamen her konuda da destek olacağız" diye konuştu.


'NİZAMLI VE İNTİZAMLI BİR ÇARŞI LAZIM'


Peker Otel Genel Müdürü Cengiz Sevin ise kanunlar çerçevesinde gerekenlerin bir an önce yapılması gerektiğine vurgu yaparken, Beldibi'nin bu konuda uzun zamandır sıkıntı çektiğini kaydetti. Çarşıların nizamlı ve intizamlı olması gerektiğine işaret eden Cengiz Sevin, "Otellerden çıkan müşteriler düzgün yerlerde iyi alışveriş yapmalı, oturup çayını kahvesini içebileceği bir pastanesinin olması lazım. Bunlar imar kanununa göre nizamlı, intizamlı olduğu zaman biz şimdiden çok daha fazla mutlu oluruz.


Müşterimizin buraya gelmesine deniz ve doğadan başka bir şeylerin de etken olması lazım. Her gelen bir yerlerden bir şeyler almalı, esnaf da bundan faydalanmalıdır" şeklinde konuştu.


Rama Otel sahibi Mahmut İçli de belediyenin çalışmasını şans olarak görmek gerektiğini aktarırken, bu iş bitirilirse Kemer'in giriş kapısının açılmış olacağını belirtti. Yapılan çalışmanın bölgenin değerini 10 kat yukarı çekeceğini anlatan İçli, çalışmayı yerinde bulduğunu söyledi.


'KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTIK'


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, son 10- 15 yılda kimsenin karar veremediği bir yıkım mücadelesini sürdürdüklerini vurguladı. Bu çalışmayı kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Gül, "Şu anda büyük ölçüde hazine arazilerindeki kaçak yapılanmayı temizledik, geri kalanı da temizledikten sonra oradaki derme- çatma olan bütün binaları bitirip artık Beldibi'ni daha düzgün, huzurlu ve insanların rahat biçimde gezebilecekleri bir alan yapacağız. Menderes Bey'den rica ettik, yıkımlardan sonra o yolların yapılması gerekir. Bu yol yapımıyla ilgili bize yetki verildiği zaman yolumuzu yapacağız. Beldibi'ndeki çalışmalarımızın bitimiyle birlikte bundan en çok yararlanacak olan da otellerimiz ve esnafımız olacak. Projeler tamamlandıktan sonra turist dışarı çıkacak. Müşteriler dışarı çıktığında da bundan tüm esnaf arkadaşlarımız faydalanmış olacaklar" dedi.

Büyük Antalya


Geri Dön