29 / 03 / 2024

Bornova Belediyesi kaçak yapı yıkımına başladı!

Bornova Belediyesi kaçak yapı yıkımına başladı!

Bornova Belediyesi, ilçedeki kaçak yapıların yıkımına Emre Camii ’ndeki personel lojmanına yaptırılan şadırvan ve tuvaletten başladı. Vatandaşlar ise kaçak yapıların yıkımına camiden başlanmasına tepki gösterdi




İzmir'in Bornova ilçesi Emre Camii'ndeki personel lojmanı, hayırseverler tarafından abdest alınması için yaptırılan şadırvan ve tuvalet belediye arazisine kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkıldı. Avludaki yıkım işlemini gören vatandaşlar ise "O kadar ruhsatsız yapı varken neden yıkıma apar topar site inşaatının yapıldığı cami bahçesinden başlandı" diye tepki gösterdi.


Otopark için mi yıkıldı?

Kazım Dirik Mahallesi 364/1 ile 364/11 sokak arasındaki Özel Bahçeşehir Koleji ile Emre Camii'nin ortasında kalan boş arazide, bir firma tarafından toplu konut yapımı için inşaat çalışmaları başladı. İnşaat sürerken yanında bulunan Emre Camii Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından cami imam hatibi ve diğer personelin kalması için yaptırılan 3 katlı bina, 2001 yılında vatandaşların abdest alması için merhum Celal Akbıyıkoğulları'nın yakınları tarafından yaptırılan şadırvan ile tuvalet Bornova Belediyesi yetkilileri tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle önceki gün yıkıldı. Çevredeki vatandaşlar, toplu konut inşaatı yapan firmanın burayı otopark olarak kullanmak istediği ve buradaki yapıların kaçak olduğunu tespit edip belediyeye şikayette bulunduğunu iddia etti.

METİN BURMALI


Buca'da caminin güneşliğine ceza

Buca Yeni Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Buca Yeni Cami'nin avlusuna yapılan üzeri otomatik açılır kapanır olan güneşlik ile projede otopark olarak görünen bölüme yapılan 5 metre uzunluğundaki duvara, bir vatandaşın şikayeti üzerine ceza kesildi. Bir mahalle sakininin belediyeye başvurması üzerine Buca Belediyesi yetkilileri camide kaçak tadilat yapıldığını tespit ederek derneğe 16 bin 316 lira idari para cezası kesti. Şikayet üzerine camiye gelip incelemelerde bulunan yetkililer, "Yapılar arasında ahengi bozduğu, kaçak yapının sadece insanların biyolojik gereksinimlerini karşılayan işlevsellik haricinde çevresinde bulunan insanların psikolojik ve entelektüel gereksinimlerini olumlu etkileyecek estetik nitelikler taşımadığı, manzaranın çevre ve görüntü kirliliği yarattığı" şeklinde rapor tuttu ve caminin bağlı bulunduğu derneğe de 16 bin 316 lira idari para cezası kesti. Para cezası encümende görüşülerek onaylanırken, kararı eleştiren Buca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Çeliker Gökçin, "Buca'daki kafelerde, eğlence merkezlerinde benzer güneşlikler var ancak belediye nedense gidip ilk iş olarak cemaatin yardımlarıyla ayakta duran bir derneğe para cezası kesiyor. İlçede koskoca ruhsatsız kültür merkezi binası var. Yetkililer ona da bu şekilde ceza kesip yıkım kararını uygulayabilecek mi?" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön