19 / 04 / 2024

Çankaya'da 9 kaçak yapı yıkıldı!

Çankaya'da 9 kaçak yapı yıkıldı!

Sınırlarında gecekondulaşmayı sıfıra indiren Çankaya Belediyesi, 2014 yılında yalnızca 9 adet kaçak yapı yıkımı gerçekleştirdi. Belediye, 39 adet baz istasyonu, 65 adet balkon-teras, 27 adet ön kapama ve 62 adet farklı konulara ait toplam 193 yıkım yaptı



Sınırlarında gecekondulaşmayı sıfıra indiren Çankaya Belediyesi, 2014 yılında yalnızca 9 adet kaçak yapı yıkımı gerçekleştirdi. Kaçak yapılaşmaya göz açtırmayan belediye, 39 adet baz istasyonu, 65 adet balkon-teras, 27 adet ön kapama ve 62 adet farklı konulara ait toplam 193 yıkım yaptı. 

aya Belediyesi tarafından tüm ilçe sınırlarında gerçekleştirilen denetimler, 2014 yılında kaçak yapılaşmaya izin vermedi. İlçe sınırlarında gecekondulaşmayı sıfıra indiren Çankaya Belediyesi, önceki yıl yalnızca 9 adet gecekondu yıkımı gerçekleştirdi. Anlaşmalı olarak gerçekleşen yıkımlarda evler önceden boşaltıldığı için vatandaşın mağduriyet yaşamasına da engel olundu. 

Belediye ekipleri ayrıca yıl içerisinde 39 adet baz istasyonunu da kaldırdı. 

İzinsiz konulan yahut daha sonra mahkeme kararı ile kaldırılması kararlaştırılan baz istasyonlarına ekipler anında müdahale gerçekleştirdi. 

Vatandaştan gelen tüm şikayet ile talepleri göz önüne alarak değerlendirme yapan ve kanunlar çerçevesinde uygulamaya koyan belediye yetkilileri, 2014 yılı içerisinde 65 adet balkon-teras kapama, 27 adet ön kapama ve 62 adet farklı konulara ait toplam 193 yıkım gerçekleştirdi. 

Çankaya Belediyesi, teknik elemanlarının yerinde yaptığı kontrollerde 101 adet projeye aykırı husus tespit etti. 

Belediye bu aykırılıkların giderilerek projesine uygun hale getirilmesi için kontrollerine de devam ediyor. 


Ankara 24 Saat


Geri Dön