16 / 04 / 2024

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından kurulan Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

Sözcü Gazetesi’nden Yaşar Anter'in haberine göre; Bodrum’un betona yenilmemesi, yapı kayıt belgeleri ile imar barışının daha fazla suiistimal edilmemesi amacıyla Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla kurulan kaçak yapı kontrol şefliğine ihbar yağdı. 10 ayda ihbar sayısı 14 bin 436'ya ulaştı.

Kaçak yapı ihbarları yağdı

Bodrum'da halkın kaçak yapılaşma ve imara aykırı uygulamalar konusundaki duyarlılığı belediye tarafından başlatılan farkındalık çalışmaları sonrasında arttı. Bodrum vatandaşlarından, belediyenin çağrı merkezi ile WhatsApp iletişim hattına kaçak yapı ihbarları geldi.

17 bina da vatandaşlar tarafından yıkıldı

2020 Ocak ayından bu yana Karaova, Güvercinlik, Gündoğan, Konacık, Dereköy, Dirmil, Gölköy, Gökçebel ve Türkbükü mahallelerinde yasal süreci tamamlanan 19 imara aykırı bina ve bina eklentisinin 17’si vatandaşlar tarafından yıkıldı. Bodrum Belediyesi ekiplerinin gözetiminde yapılan yıkımlar arasında bin 500 metrekare büyüklüğe sahip 3 katlı bir bina da  yer alıyor.

Hepimiz bodrum'u korumak zorundayız

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Belediye Başkanı Aras yazılı olarak yaptığı açıklamada “Bodrum'un özgün dokusuna ve kent estetiğine zarar veren uygulamalara ilişkin çağrımızı yaptık, vatandaş bize bu konuda çok destek oldu. Şimdi esnafa da aynı çağrıyı yaptık. Kentimizin en gözde turizm merkezlerinden Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir mekan, dış cephesini kaplayan camları kaldırarak, örnek bir tutum sergiledi. Eski bir Bodrum yapısı olan mekanın çatısı da yine işletmecimiz tarafından önümüzdeki günlerde kaldırılacak. Bodrum'u güzelleştirmek, özgün yapısına kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bodrum ile ilgisi olmayan yasal olmayan hiçbir yapıya müsamaha gösterilmeyecek. Hepimiz Bodrum'u korumak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Muğla Bodrum'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bodrum'da mühürlenen inşaatlar yeniden mi başladı?

 


Geri Dön