16 / 04 / 2024

Bodrum'da mühürlenen inşaatlar yeniden mi başladı?

Bodrum'da mühürlenen inşaatlar yeniden mi başladı?

Bodrum'da geçen yıl imara aykırılıkları nedeniyle mühürlenen 1611 konut ve 4 otel projesi mühürlenmişti. İçlerinde ünlü firmaların da olduğu inşaatlarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inceleme yapmıştı...



Geçen yıl Ağustos ayı sonlarında, Bodrum'dan bir haber gelmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum koylarındaki inşaatlarda incelemelerde bulunmuştu.1611 konut ve dört otel projesi yapan sekiz şantiye imara aykırılıkları sebebiyle mühürlendi. 

Para dergisinde yer alan habere göre, projesi mühürlenenler arasında ünlü şirkeyler de bulunuyordu. Akfen Holding'e ait Bodrum Loft projesi, Nef'in Reserve Gölköy projesi, Rüzgar Group'a ait Point projesi ve Perataş İnşaat'ın Pera Bodrum Evleri bunların arasındaydı. 

Besa İnşaat, Deniz GYO, Ant Yapı ve Mesa'nın projeleri de mühürlenmişti. Alınan bilgiye göre, sorunlarda çözümler bulunmuş, ilk sorununu çözen şirket Deniz GYO olmuş. 

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Ankara-İstanbul-Bodrum hattında adeta mekik dokuyarak Deniz GYO'nun sorunlarını çözüme kavuşturmuş ve inşaata yeniden başlanılmış. Ant Yapı ve Mesa da sorunlarını çözmüşler ve inşaatlar tekrar başlamış. Diğer şirketler de sorunları çözmek için yoğun olarak çalışıyorlar.

 


Geri Dön