24 / 04 / 2024

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Adana'nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde imara uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenen inşaatta çalışmalar devam ediyor.



Adana'nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi 81059 Sokak'ta imara aykırı olması nedeniyle belediye tarafından mühürlenen inşaatta çalışmalar hızla sürüyor. Belediyenin mührü kırması nedeniyle yapı ve mülkiyet sahibine para cezası kesilmesine rağmen inşaatın sürmesi çevrede bulunan vatandaşların da büyük tepkisine yol açtı.

Çukurova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün incelemesinde 7080 ada 7 parselde devam eden inşaat çalışmalarında mevzuata aykırı olarak 820 metrekarelik kısmına yol kotundan yaklaşık 1 metre yükseltilerek beton döküldüğü tespit edildi. 

Parsel de ayrıca daha önce 7080 ada 5 parsel iken ruhsatlı kısmına ilave çelik imalata başlandığı belirlendi. Belediye aykırılıkların giderilmesi için yapı sahibi Osman Çelik'e 27 Ocak'ta yazı gönderip uygun hale getirmesi için süre verdi. İmara aykırı inşaat belediyenin mühürlemesine rağmen mührü kırarak halen inşaatın devam etmesi vatandaşların da büyük tepkisine yol açtı. Vatandaşlar; "Bura daha önce bir kafeydi. Daha sonra bu yeri alanlar küçük bir alanı birden büyüttüler devasa inşaat yapmaya başladılar. İnşaat alanı mühürlendi ancak mührü kırıp tekrar işlerine kkaldıkları yerlerden devam ettiler" diye konuştular.

EKİPLER İNŞAATA CEZA YAZDI

Verilen sürenin sona ermesinin ardından belediye ekipleri yaptıkları ikinci incelemeler sonucunda aykırılıkların giderilmediği ve mührün kırılıp inşaatın sürdüğü ortaya çıktı. Ekipler, encümenin aldığı karar sonucunda yapı sahibine 92 bin 527, 52 TL ceza verdi.
 


Geri Dön