26 / 04 / 2024

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.



Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young), Türkerler ve Astaldi sponsorluğundaki Proje Şirketi’nin finansal danışmanı olarak 883 milyon Euro tutarındaki proje finansmanı kredilerinin finansal yeniden yapılandırılmasını başarıyla gerçekleştirdi. 

Dünya'da yer alan habere göre; finansal yeniden yapılandırma işlemi, EY Türkiye Sermaye & Borç Danışmanlığı / Finansal Yeniden Yapılandırma Lideri Orçun Makal ve EY EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi Finansal Yeniden Yapılandırma Danışmanlığı ekibinden Raj Apte ve Maurizio Montesi’nin ortak çalışmasıyla sürdürüldü.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi nde inşaat çalışmaları tekrar başladı! 

Yeniden yapılandırma sürecinin tamamlandığı  Ankara  Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmalarına tekrardan başlandı. Makal kredilerin yapılandırılması aşamasında Sağlık Bakanlığı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), Credit Agricole, Deutsche Bank, UniCredit gibi uluslararası finans kuruluşları ile İş Bankası, Akbank ve TSKB gibi Türk bankalarından oluşan toplamda 15’ten fazla yerel ve yabancı banka ve gerekse proje sahipleri ile doğru iletişimi sağlayarak bir köprü görevi gördüklerini dile getirdi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!


Geri Dön