25 / 04 / 2024

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil,  7 Yıldır Bitmeyen  Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin durumu hakkında TBMM'ye soru önergesi verdi.



Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin durumu meclis gündeminde yer aldı. CHP  Ankara  Milletvekili Nihat Yeşil, hastanenin son durumuyla ilgili soru önergesi verdi.

CHP'li Yeşil, ''Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin temel atma töreni 23.10.2013'de gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temel atma töreni sırasında hastanenin tamamlanma süresini fazla bulmuş ve tamamlanma süresini sözlü olarak 42 aydan 30 aya çekilmesini duyurmuş ancak geçen süreç içerisinde hastane tamamlanmamıştır'' diye konuştu. 

Yeşil, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Proje için açıklanan 2.4 Milyar TL tutarında yatırımın dışında, hastanenin zamanında bitirilememesi sebebiyle kamusal maliyetleri arttırdığı, yurttaşların kamusal hizmetlere ulaşımını güçleştirdiği kuşkusuzdur. Ankara'nın merkez bölgesinde tarihi nitelikteki bir çok hastanenin hizmete kapatılmasıyla Ankaralı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi uzun zamandır kısıtlanmış durumdadır. Ek olarak; kamuoyuna yansıyan bilgiler doğrultusunda projede yer alan firmaların bir kısmının, zamanında yapılmayan ödemeler ve haksız kesintiler nedeniyle konkordato veya iflaslarla karşı karşıya olduğu, işçiler ve alacaklıların mağdur edildiği iddia edilmektedir.''


1- Etlik Şehir Hastanesi'nin yapım ihalesini alan şirketle yapılan sözleşmede iş bitim tarihi/teslim tarihi nedir? Süre aşımı yaşandıysa mevcut haliyle yeni bitiş tarihi planlanmakta mıdır?

2- Etlik Şehir Hastanesi'nin hastane dışında başka bir amaç için kullanılmasına yönelik herhangi bir çalışma halihazırda mevcut mudur?

3- Etlik Şehir Hastanesi'nin sözleşme hükümleri içerisinde bitirilmesi gereken tarihte yaşanan gecikme nedeniyle kamunun katlanması gereken malıyet ne kadar artmıştır?

4- Hizmete kapatılan hastanelerde kullanılan sağlık ekipmanları ve malzemeler şu an için nerede kullanılmaktadır?

5- Kapatılan tarihi hastanelerin atıl kalan hasta bakım kapasitesi ve Bilkent Şehir Hastanesi'nin şehir merkezine olan uzaklığı nedeniyle, Ankaralı yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişim nedeniyle yaşamış oldukları mağduriyetlerin giderilmesi için yeni oluşan duruma göre yeni bir planlama yapılmakta mıdır?


Geri Dön