19 / 03 / 2024

İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatından son kareler!

İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatından son kareler!

Tamamlandığında dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alacak olan İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatı yükseliyor.



Yılda 23 milyon kişiye hizmet verecek olan İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatı hızla yükseliyor.

2000'den fazla sismik izolatörle donatılacak olan İkitelli Şehir Hastanesi, tamamlandığında dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alacak.

2.6 milyar TL'lik yatırım bedeliyle inşa edilen İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor. 

Rönesans Sağlık Yatırım ile Japon Sojitz şirketi ortaklığıyla yükselen İkitelli Şehir Hastanesi'nde 465 yatak kapasiteli Genel Hastane, 359 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi, 152 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi, 497 yatak kapasiteli Çocuk Hastanesi, 307 yatak kapasiteli Kalp ve Damar Hastanesi,  311 yatak kapasiteli Ortopedi ve Nöroloji Hastanesi, 367 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi, 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bulunacak.

Finansmanı Temmuz 2017'de tamamlandı

Rönesans Sağlık Yatırım ile Japon Sojitz şirketi ortaklığıyla hayata geçirilen İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nün finansal kapanışı Temmuz 2017'de tamamlandı. Törende konuşan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, hastanenin bir milyon 60 bin metrekare olacağını belirterek, yapımında 5 bini aşkın kişinin 3 yıl süreyle çalışacağını söyledi.

Ameliyatlar deprem anında da devam edecek

Sağlık alanında yaptıkları tüm yatırımlarda olduğu gibi İkitelli Şehir Hastanesi de yüksek teknolojilerle donatılacak ve özellikle deprem riskine karşı güvenlik önlemleri alınacak. Avrupa'nın en büyük şehir hastaneleri arasında yer alacak olan İkitelli Şehir Hastanesi'nde deprem anında bile ameliyatlar devam edecek.

 

İkitelli Şehir Hastanesi nin inşaatından son kareler!

İkitelli Şehir Hastanesi nin inşaatından son kareler!

İkitelli Şehir Hastanesi nin inşaatından son kareler!


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön