26 / 04 / 2024

Gölcük Devlet Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

Gölcük Devlet Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

Kocaeli Gölcük Devlet Hastanesi'nin inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Kocaeli Gölcük Devlet Hastanesinin inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Tükkan, ''Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ihalesi 14 Aralık 2015 yılında yapılan ve iki yıl içinde tamamlanması hedeflenen 250 yatak kapasiteli Gölcük Devlet Hastanesi inşaatı halen binanın temel çalışmaları seviyesinde devam etmektedir. Bu durum hastane inşaatının sürdüğü alanda açıkça görülebilmektedir.

Hastane inşaatının sürdüğü Yüzbaşılar Mahallesinde hizmet veren Yüzbaşılar Aile Sağlığı Merkezi’nin ise geçen 4 yıllık süre zarfında hasta yükü giderek artmış ve ancak tam kapasiteli polikliniklere sahip bir hastanenin kaldırabileceği hasta sayısına hizmet vermeye zorlanmaktadır.'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1) Yeni Gölcük Devlet Hastanesi İnşaatının tamamlanamamasının sebepleri nelerdir?

2) İnşa edilen hastanenin çalışmaları henüz temel seviyesinde ilerlemektedir. Hastane inşaatının bitiş ve hizmete giriş tarihi ne zamandır?

3) Yüzbaşılar Aile Sağlığı Merkezi, yer aldığı mahalle ile birlikte, yakınında bulunan askeri lojmanlar, Atatürk Mahallesi ve Merkez Mahalle ile birlikte yaklaşık 45.000 nüfusa hizmet vermektedir. Aile sağlığı merkezinin bu kadar yoğun bir nüfusa 4 doktor ile hizmet vermesi mümkün müdür? Merkezdeki doktor sayısının arttırılması planlanmakta mıdır?

4) Gölcük’te yapımı süren devlet hastanesi dışında herhangi bir sağlık kurumu yatırımı projesi var mıdır? Eğer var ise bu projeler nelerdir? Projelerin yapımları ne zaman başlayacaktır?


Geri Dön