24 / 04 / 2024

Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları engellendi!

Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları engellendi!

İki gün önce 9 bin metre karelik, Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin inşaat alanında çalışma yapmak için alana gelen iş makineleri, Pınarbaşı Belediye yetkililerinin kendilerinden izin alınmadan çalışma başlattıkları gerekçesi ile engellendi...




Kayseri Pınarbaşı ilçe merkezinde yapılması planlanan, Pınarbaşı Devlet Hastanesi inşaat alanındaki çalışmalar, mevcut MHP'li belediye tarafından engellendi.


İki gün önce 9 bin metre karelik, Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin inşaat alanında çalışma yapmak için alana gelen iş makineleri, Pınarbaşı Belediye yetkililerinin kendilerinden izin alınmadan çalışma başlattıkları gerekçesi ile makine operatörlerine cezai işlem uygulanacağı ileri sürülerek çalışma zabıta ekipleri tarafından durduruldu.


Pınarbaşı belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin iş makinelerine müdahale etmesi ile ortam gerilirken, Ak Parti Pınarbaşı İlçe Başkanı Tuncay Altıparmak ve Ak Belediye Başkan Adayı Yusuf Kemal Altıparmak'ın araya girmesi ile olay daha fazla büyümeden engellendi.


İş makineleri dün itibari ile tekrar inşaat alanına gelerek çalışmalarına başladı. Ak Parti Belediye Başkan Adayı ve ilçe teşkilatı inşaat alanına gelerek çalışmaları takip etti.


Önceki gün meydana gelen olay hakkında açıklama yapan Ak Parti Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Yusuf Kemal Altıparmak, Pınarbaşı ilçe merkezine yapılacak Devlet Hastanesi için çalışmaların başladığını söyledi.


Ak Parti Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Yusuf Kemal Altıparmak, Ak Parti iktidarının vaatleri arasında yerini alan, Pınarbaşı Devlet Hastanesi inşaatının Mart ayı içinde başlayacağını tüm Pınarbaşılı vatandaşlara duyurduklarını belirterek şunları söyledi:


"Şimdi o vaadimizin gerçekleştiğini vatandaşlarımızın görmesini istiyorum. Burada daha önce, zemin etüdünün yapılması için iş makineleri geldi ve çalıştı. Etüdün ardından, buradaki moloz yığınlarının temizlenmesi için dozer getirtildi. Burada çalışan dozere mevcut belediye tarafından, kendilerinden izin alınmadan çalışma yapıldığı gerekçesi ile iş makinelerine cezai işlem uygulanacağı ileri sürüldüğü için çalışma yarıda bırakılarak iş makineleri geri gönderildi. Daha sonraki günde buradaki çalışmanın devam etmesi için iş makinesi talep ettik ve çalışmalar yeniden başladı. 9 bin metre karelik alanda moloz temizleme çalışması yapılarak, biran önce hastanenin yapılması için çalışmalar devam edecek. Burada yaşayan vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyorum. Biz Ak Parti olarak yapılacak projeleri hayata geçiriyoruz. Bizim derdimiz, amacımız Pınarbaşı halkına hizmet etmek. Bunun başka bir çaresi yok. Çünkü, Pınarbaşı yeterince zaman kaybetti. İnsanımız yeterince iş gücünü kaybetti. Ama bundan sonra Allah'ın izni ile 30 Mart'tan sonra Pınarbaşı kaybeden değil, kazanan olacak. Bunu için bilinmesi gereken tek şey değişim. Allah'ın izni ile bu değişimi sağlayacağız. Bu hastanenin şimdiden Pınarbaşı halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."


Sağlık Bakanlığı'nın desteği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkıları ile, ilçelerden kent merkezine gelen hasta yoğunluğunun önüne geçilmek amacıyla, Kayseri'yi 3 bölgeye ayıran Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 6 ilçedeki hastaneleri yeniden yapılandırmak için harekete geçerken, 2 ilçeye yeni hastanelerin kurulmasının planladığı yatırımlar arasında Pınarbaşı ve Develi güçlendirilmiş bölge olarak belirlenmişti.



Akit Haber


Geri Dön