19 / 04 / 2024

Ankara'daki AVM’lerde kaçak bölüm sorunu mecliste!

Ankara'daki AVM’lerde kaçak bölüm sorunu mecliste!

Ankara’da yer alan birçok büyük AVM’de kaçak bölümler olduğu belirlendi. Ankara Valiliği, bu bölümlerin yıkılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyu Meclis gündemine taşıdı.



Başkent Ankara'daki önemli alış veriş merkezlerinin bazılarında planda olmayan bölümler olduğu tespit edildi. Birden fazla AVM'deki kaçak bölümlerle ilgili  Ankara  Valiliği'ne şikayet mektubu yazıldı. Şikayet edilen yerlerde tespit yaptıran ve kaçak bölümleri belirleyen Valilik, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yazı göndererek, işlem yapmasını istedi. Ancak aradan uzun bir süre geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, söz konusu AVM'lerdeki kaçak bölümleri TBMM gündemine taşıdı. Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması için soru önergesi verdi. 

CHP'li Emir,  “Ankara'daki bazı AVM'lerde kaçak yapı alanlarının tespit edildiği dile getirilmektedir. Dile getirilen iddialarla ve yetkili birimlerin hazırladığı iddia edilen raporlarla ilgili şimdiye kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan herhangi bir işlem var mıdır?” diye sordu.

Valiliğin uyarısına rağmen belediye yetkililerinin işlem yapmamasını hatırlatan Emir, “Bu kaçak alanlarla ilgili ihbarlar üzerine Ankara Valiliği'nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne talimat verdiği iddia edilmektedir. Böyle bir durumda, görevini yapmayanlar hakkında ne tür işlem yapılacaktır?” diye sordu.

CHP'li Emir, Melih Gökçek'in istifasından sonra belediyede yaşanan istifalar ve işe alımların da açıklanmasını isteyerek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek'in istifasından sonra Ankara Su, Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), EGO, BELKO ve ANFA'daki kaç çalışan görevinden alınmıştır, kaç kişi istifa etmiştir? Bu süreç sonrasında, belediyeye naklen açıktan sözleşmeli kaç kişi alınmıştır?” dedi.

 


Geri Dön