26 / 04 / 2024

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.



Çankaya Belediyesi, planlı yapılaşma gereği ilçe sınırları içerisindeki kaçak yapıları yasal süreç dahilinde yıkarak kenti tehlike arz eden yapılardan kurtarmaya devam ediyor. Haberler Ankara'da yer alan habere göre; belediye ilçe genelinde bulunan metruk binaları tespit ederek yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor.

Belediye önceki yıl 159 metruk binanın yıkımını gerçekleştirmişti. Kısıtlama tedbirlerinin olduğu zamanlarda hiçbir cezai işlem gerçekleştirmeyen Çankaya Belediyesi bu sürede 121 gecekondu 6 kaçak ya da ruhsatsız bina 30 kamu alanı olup da işgal edilen yerler ile 2 de vatandaşın talebi üzerine binayı yıktı. 

Çankaya da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

KAÇAK YAPILARLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK 

Göreve geldiği günden bu yana Çankayada önemli yatırımlara ve projeleri hayata geçiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Her şehrin en büyük sorunlarından olan ve kangrene dönüşen plansız yapılaşmaların ilçemizde sonlandırılması için koordineli bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yapılar vatandaşların huzur ve güvenini etkileyecek duruma geliyor. Bunu önlemek için yetkimizde bulunan kaçak ve riskli yapıların yıkımını sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çankaya Belediyesi'nden 33.4 milyon TL'ye satılık 26 gayrimenkul!


Geri Dön