24 / 04 / 2024

Ahmet Aras: Bodrum'da kaçak yapılarla mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz!

Ahmet Aras: Bodrum'da kaçak yapılarla mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri, imara aykırı olduğu tespit edilen ve yıkım kararı alınan binalarda yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor. Ekipler, kaçak yapılan 4 bin metrekarelik bir okulu da yıktı...



Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi Kayacık Caddesi'nde bulunan özel bir eğitim kurumuna ait tamamı ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı tespit edilen, encümen tarafından yıkım kararı çıkan yaklaşık 4 bin metrekare taban alanına sahip yapının yıkım işlemleri başlatıldı. Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre, Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı Yıkım Şefliği ekiplerinin gözetiminde mülk sahipleri tarafından başlatılan yıkım işleminin sürdüğü ifade edildi. 

Ahmet Aras: Bodrum da kaçak yapılarla mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz!

DİĞER KAÇAK BİNALAR DA YIKILIYOR

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliği denetiminde bir diğer yıkım ise Geriş Mahallesi’nde yapılıyor. Öte yandan Bodrum genelinde bazı yapıların kaçak olan eklentilerinin ve bölümlerinin de yıkımı mülk sahibi tarafından yapılıyor. Yapılacak kontroller sonrası mülk sahipleri tarafından yıkılmadığı tespit edilen bu eklenti ve bölümlerin yıkımı Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. 

“KENT ESTETİĞİ, BODRUM’UN GELECEĞİDİR”

Bodrum Belediyesi tarafından “Kent Estetiği, Bodrum'un Geleceğidir” sloganıyla başlatılan proje kapsamında belediye ve esnaf ortak çalışmaların sürdüğünü ifade eden CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Aras, şunları kaydetti: 

-Kaçak yapılarla mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz.

-Bakanlığın müdahalesi, bizim bu çabamızda elimizi güçlendirdi.

-Yıkım ve tadilat çalışmaları Belediye ekiplerimizin gözetiminde sürüyor.

-Bazı yerlerde tamamlanmış durumda. Bodrum'un artık daha fazla büyümeye değil, korunmaya ihtiyacı var.

-Hiçbir yatırıma karşı değiliz, ancak yapılacak her yatırımın Bodrum'un doğasına, dokusuna uygunluğunu denetlemekten de vazgeçmeyeceğiz.

-Her vatandaşımız her şirket Bodrum’u düşünmeli yasalara uymalı, yasasızlık kuralsızlık kural haline gelmemeli bunu da önleyeceğiz.

-Bodrum hasta bir şehir gibi büyümeye değil tedaviye ihtiyacı var.

-Yıkım ve tadilat çalışmaları belediye ekiplerimizin gözetiminde sürüyor.

Muğla'da kaçak yapıların yıkımları devam ediyor!

İmar Barışı’nı suistimale af yok!


Geri Dön