24 / 04 / 2024

Bodrum’da kaçak yapıya geçit yok!

Bodrum’da kaçak yapıya geçit yok!

Bodrum’da kaçak, izinsiz ve ruhsatsız yapılaşmaya karşı büyük önlemler alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 'Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Arı kovanına çomak sokacağız' dedi.



CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum'da kaçak, izinsiz ve ruhsatsız yapılaşmaya karşı bir seferberlik başlattı. Aras, 'Arı kovanına çomak sokacağız' diyerek başlattığı kaçak yapı mücadelesinde, Bodrum'un dokusuna ve kent kimliğine aykırı otel vb. uygulamalara asla izin vermeyeceğini ve en gariban vatandaşa da en güçlü sermaye gruplarına da aynı şeklide müdahale edeceğini söyledi.

Gereken müdahaleler yapılacak

Sözcü'de bulunan habere göre, Aras, 'Özellikle İmar Barışı konusunda yapılan yanlışlar, şu anda Bodrum'u teslim almak üzere. Kasabaya bir deli lazımdı, o da geldi. Eğer Bodrum'un yağmalanmasına, talan edilmesine izin verirsek, o zaman görevimizi yapmamış, suistimal ve ihmal etmiş oluruz. Bodrum'un değerleri için, avazım çıktığı kadar bağırmayı planlıyorum. Bodrum'da iki katlı otellerin yerine 5,6 katlı oteller yapılmaya başlandı. Bu kadar da fütursuzluk olmaz. Arkasında en güçlü sermaye grubu da olsa, bir gecekondu da olsa, kaçak olduğu tespit edilen tüm yapılara gereken müdahaleyi yapacağız. İmar barışı maalesef imar yarışına ve ihanete dönüştü. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.' şeklinde konuştu.

İzinsiz ve kaçak yapılaşmanın devam etmesi halinde Bodrum'un önümüzdeki üç yıl içinde yaşanamaz bir yer haline geleceğini belirten Başkan Aras, 'Böyle giderse Bodrum elektriksiz, susuz kalacak. Bu nüfusa altyapı hizmeti yetmeyecek. Hatta belediye, çöp toplamaya bile yetişemeyecek' ifadelerini kullandı. CHP'li belediye başkanı Ahmet Aras, belediye plajlarındaki plastik şezlongları tamamen kaldırdı. Aras, esnafa ‘Yola taşmayın, vitrininizi, cephenizi güzelleştirin, tabela kirliliğine izin vermeyin' uyarısı yaptı.

 


Geri Dön