24 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü'nde 15 Haziran'dan itibaren bakım çalışmaları gece yapılacak!

Boğaziçi Köprüsü'nde 15 Haziran'dan itibaren bakım çalışmaları gece yapılacak!

İstanbul'da ulaşımın en önemli akslarından olan Boğaziçi Köprüsü'nde genel bakım-onarım çalışmaları kapsamında Pazar gününden itibaren bir şeridi saat 23.00 ile 06.00 arasında kapatılacak...



Trafiğin şahdamarı olan Boğaziçi Köprüsü'nde bakım-onarım çalışmaları başlıyor. Pazar gününden itibaren her gece köprünün bir şeridi kapatılacak.


İstanbul'da ulaşımın en önemli akslarından olan Boğaziçi Köprüsü'nde genel bakım-onarım çalışmaları kapsamında Pazar gününden itibaren bir şeridi saat 23.00 ile 06.00 arasında kapatılacak. "Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin "Büyük Onarımı ve Yapısal Takviyesi İşi" projesi 2013'te başladı. Halihazırda Boğaziçi Köprüsü tabliye çatlak tamirleri ve FSM Köprüsü ana tabliyesinde boyama çalışmaları sürüyor. Alınan önlemler sayesinde herhangi bir trafik sıkışıklığı yaşanmıyor. Askı halatlarının değişimi ve diğer yapısal takviye işleri için ana halat üzerine kedi yollarının yapımı başladı. 236 yeni askı halatının montajı yapılacak. Aynı zamanda her iki köprüde de ana halat üzerine korozyona karşı nem alma sistemleri tesis edilecek. Kuleler içten çelik levhalarla güçlendirilecek ve asfalt yenilenecek. 


TEK ŞERİT KAPANACAK 

Boğaziçi Köprüsü'nü metrobüsler de kullanıyor. Diğer toplu ulaşım araçları, özel otomobiller de eklenince köprüyü kullananların sayısı bir milyonu buluyor. İstanbulluların en büyük korkusu, en çok kullandığı köprüde çalışmaların ulaşımı aksatması. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Trafiği engelleyici herhangi bir durum söz konusu olmayacak. 15 Haziran'dan itibaren 6 şeritli yoldan sadece bir şerit 23.00 ile 06.00 arasında kapatılacak. O şerit tamamlandıktan sonra diğer şeride geçilecek. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamayacak" diye konuştu. Elvan Boğaziçi Köprüsü'nün büyük bakımına yönelik çalışmaların tabya altında olduğu için vatandaşlarımızın hissetmediğini kaydetti. Çalışmalar önümüzdeki yıl tamamlanacak. 


Sabah 



Geri Dön