27 / 04 / 2024

1977 yılında Boğaziçi Köprüsü'nde tek yoldan çift ücret alınacakmış!

1977 yılında Boğaziçi Köprüsü'nde tek yoldan çift ücret alınacakmış!

1977 yılında Boğaziçi Köprüsü'nde tıkanıklığı gidermek için tek yoldan çift ücret alınacakmış. Anadolu Yakası'na geçişi sağlayan gidiş yönündeki tek yoldan ücret alınacakmış, diğer yol ise parasız olacakmış.



1977 yılında Boğaziçi Köprüsü nde tek yoldan çift ücret alınacakmış!


Boğaz Köprüsü'nde tıkanıklığı gidermek için tek yoldan çift ücret alınacak ve bekleme önlenecek


  Boğaz Köprüsü'nde meydana gelen trafik sıkışıklığına ve gişelerin önündeki yığılmalara çare bulmak amacıyla Anadolu Yakası'na geçişi sağlayan gidiş yönündeki tek yoldan çift ücret alınacağı, öteki yolun ise parasız olacağı açıklanmıştır. 

  Özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan araç sayısının yol açtığı köprüdeki trafik sıkışıklığını önlemek için böyle bir teklif hazırlayıp ilgililere sunduklarını belirten Boğaz Köprüsü Müdürü Nezih Oylu, planlanan yeni geçiş düzeniyle ilgili olarak şunları söylemiştir: 

  ''Geliş ve gidiş istikametlerinden birinin ücretsiz olması sürücü için hiçbir şeyi değiştirmeyecek ancak, araçlar saatlerce beklemekten kurtulacaklardır. Böylece her iki yoldaki yoğun trafik akımı da bir esneklik kazanacaktır. Çift ücret alınacak olan yolun çıkışındaki gişe sayısını da arttırarak geçişin daha hızlı olmasını düşünüyoruz. Nezih Oylu, hazırlanan proje bakanlıkça onaylandığı takdirde uygulamaya hemen geçilebileceğini de sözlerine eklemiştir.

  

   YAZ AYLARINDA ELDE EDİLEN GELİR DAHA FAZLA


  Oylu, son zamanlardan sonra köprüden geçen vasıta sayısında yüzde 20 oranında bir düşüş olduğunu belirtmiş bu sayının büyük bir çoğunluğunu otomobillerin oluşturduğunu söylemiştir. Boğaz Köprüsü Müdürü yaz mevsiminde köprüden sağlanan gelirin kış ve sonbahar aylarındakinin hemen hemen iki misli olduğunu da açıklayarak bunun sebepleri hakkında şu bilgiyi vermiştir: 

  ''Bu duruma gezi trafiğinin yazın daha yoğun olması yol açmaktadır. Aslında şehiriçi trafiği için değişen bir şey yoktur. Ancak yaz aylarının turist mevsimi olması, Anadolu'dan İstanbul'a gelen araç sayısının fazlalığı köprüden sağladığımız geliri iki misline çıkarmaktadır.''


Tercüman Gazetesi 1 Aralık 1977



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön