26 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü'nün inci gerdanlığı paslandı!

Boğaziçi Köprüsü'nün inci gerdanlığı paslandı!

İstanbul 'da her gün birlerce insanı kıtadan kıtaya taşıyan Boğaziçi Köprüsü 'nün gece pırıltılı görüntüsünden gündüz eser kalmıyor. İnci gerdanlık, paslı görüntüsüyle tezat oluşturuyor...



İstanbul'un  hafızalara kazınan muhteşem kentinsülietleri arasındadır Boğaziçi Köprüsü...

İki kıtayı birbirina bağlayan inci bir gerdanlık misali Boğaz 'ın haşin suları üzerinden narin bir edayla salınır. Her gün binlerce insanı bir kıtadan diğer kıtaya taşıyan Boğaziçi Köprüsü 'nden objektiflere yansıyan kir ve pas görüntüleri tüm bu endamla tezat görüntüler oluşturuyor.

Gündüz bir başka güzel olan ve 5 milyon TL harcanarak gece aydınlatılan Boğaz Köprüsü 'nün aydınlatma direklerinin paslı görüntüleri, birçok uluslararası organizasyona evsahipliği yapan Boğaz 'ın incisine hiç yakışmıyor. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü 'nün sorumluluk alanında olan Boğaziçi Köprüsü 'nün aydınlatma direklerinin kir ve pas yüklü hali, İstanbul dostlarını düşündürüyor.

Gece ışıl ışıl, gündüz kirli

Paris 'teki Eyfel Kulesi 'nden Mısır Piramitlerine, Atina Akropolis 'ten, Londra 'daki ünlü saat kulesi Big Ben 'e kadar pek çok önemli yapıyı aydınlatan Philips, 3 bin 250 adet ‘LED sistemi ' ile, Boğaziçi Köprüsü 'nü yeniden aydınlatmıştı. İstanbullular 'ın da büyük beğenisini kazanan çalışma için milyonlarca lira harcandı. Geceleri ışıl ışıl aydınlatılan Boğaziçi Köprüsü 'nün aydınlatma direklerinin kir ve paslı özensiz tezat görüntü, çalışmalara gölge düşürüyor.

Köprü aydınlatmasına 60 bin   ampul kullanıldı

İKİ kıtayı buluşturan İstanbul Boğaziçi Köprüsü 'ndeki ışıklandırma çalışmaları 2009 yılında   Karayolları Genel Müdürlüğü 'nün 5 milyon TL 'lik yatırımla hayata geçirildi. ‘Boğaziçi Köprüsü Aydınlatma   Projesi 'nde 60 binin üzerinde ampul kullanıldı. Bilgisayar kontrolüyle 7 ana renkten 16 milyon farklı senaryo, efekt uygulanan köprü, yerli ve yabancıların   büyük ilgisini çekiyor.
Star/şženol Baştakar


Geri Dön