25 / 04 / 2024

Boğaziçi'ne sınırlı imar barışı!

Boğaziçi'ne sınırlı imar barışı!

İmar Barışı'nda Boğaziçi'de tüm sahil şeridini kapsam dışında tutan hüküm, özel bir kroki ve listeye indirgenerek sınırlandı...



Devleti milletle barıştırma paketi olarak adlandırılan torba yasa Meclis'te kabul edildi. Yasada son dakika değişikliği yapıldı. Yasadaki ‘İmar Barışı’nda İstanbul Boğazı’nda tüm sahil şeridini kapsam dışında tutan hüküm, özel bir kroki ve listeye indirgenerek sınırlandı. Gelibolu Tarihi Yarımadası ise imar affının dışına çıkarıldı.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, değiştirilen tasarıda “Boğaziçi Kanunda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi” olarak tanımlanan af dışındaki alan daraltıldı. Bunun yerine Boğaz’da belirli bir “kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alan” yeni imar düzenlemesinin dışında tutuldu. Gelibolu Tarihi Alanında imar barışı hükümleri uygulanmayacak.

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017’den önce inşa edilen ruhsatsız, imar mevzuatına aykırı yapılara verilecek. Yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek. 

17 soruda imar barışı!
 


Geri Dön