19 / 04 / 2024

Boğaz'ın en pahalı yalısı Erbilgin Yalısı oldu!

Boğaz'ın en pahalı yalısı Erbilgin Yalısı oldu!

Boğaz'ın incileri, kurdaki yükseliş dalgasına takıldı. Rekor üstüne rekor kıran dolar, yalı piyasasını durdurdu. Yalısını elden çıkarmak isteyen, fiyatta indirim yapmaya başladı. Boğaz'ın en pahalı yalısı ise Erbilgin Yalısı oldu.



İstanbul Boğazı'ndaki yalılar kurdaki yükseliş dalgasından etkilendi. Döviz kurundaki artış, değeri milyon dolarla ifade edilen yalıların satışlarını frenledi. Yalı satın almayı planlayanlar, kurdaki ani yükselişten dolayı bir süre piyasaları gözlemlemeye geçti. Ayıkcan Emlak yetkilisi Sinem Ayıkcan Yılmaz, yalı piyasasında bu yıl durgunluk yaşandığını belirtti. Dolardaki artışın yalı satışlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Yılmaz, insanların yalı almak için fırsat kolladığını kaydetti. Yalısını gerçekten satmak isteyenlerin fiyatlarını kırdığını bildiren Yılmaz, "Örneğin fiyatı 35 milyon dolar olan bir yalı, şu anda 30 milyon dolara indi. Ancak çok az sayıda kişi fiyat kırıyor. Bazı ev sahipleri de 'Dolar dolardır, ben fiyatımı değiştirmeyeceğim' diyor" şeklinde konuştu. 


BU YIL SATIŞ YOK 

Satılık yalılara bakmaya gelen çok sayıda kişi olduğunu belirten Yılmaz, ancak bunların yüzde 80-90'ının piyasadaki son durumu merak edenler olduğunu anlattı. Yılmaz, kendilerinin bu sene yalı satamadığını ifade ederek, şu anda 3 yalının pazarlığını yaptıklarını kaydetti. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı da, son dönemde döviz kurlarında yaşanan artışın bütün sektörleri az ya da çok etkilediğini söyledi. Yatırım için yalı satın alacak olanların bir süre piyasaları gözlemlemeye geçtiğinin altını çizen Yazıcı, "Kur artışının yalı satışlarında olumsuz etkileri hissedilecektir" diye konuştu.


SERVET DEĞERİNDELER

Yalı Fiyat (Milyon $)

-Erbilgin Yalısı 200 

-Fethi Ahmet Paşa Yalısı 135 

-Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 120 

-Kıbrıslı Yalısı 110 

-Sait Halim Paşa Yalısı 150 

-Kont Ostrorog Yalısı 100


Takvim


Geri Dön