23 / 04 / 2024

Boğazköy'e Başakşehir piyangosu vuruyor

Boğazköy'e Başakşehir piyangosu vuruyor

Başakşehir Belediyesi'ne bağlanan Boğazköy için Belediye Başkanı Mevlüt Uysal düğmeye bastıklarını açıkladı



2009 yerel seçimlerinde Başakşehir Belediyesi'ne bağlanan Boğazköy'e belediye piyangosu vuruyor. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Boğazköy'deki sorunları çözmek için düğmeye bastığını açıkladı.
Boğazköy projesinin kooperatifler tarafından hayata geçirildiğini hatırlatan Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bölgede 125 kooperatifin yaptığı 5 bin 800 villa bulunuyor. Bu villaların inşaatı tamamlanmış olmasına rağmen yaşam başlama oranı yüzde 40'lar seviyesinde. Projeyi yapan arkadaşlar denizi aşmışlar derede boğulmuşlar. Biz bunlara yardım elini uzatacağız. Boğazköy'ü yaşanılabilir hale getireceğiz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kolları sıvadık"

3 kooperatifte kat mülkiyeti, imar ve iskanla ilgili sorunlar bulunduğunu hatırlatan Mevlüt Uysal, bu sorunların çözülemeyecek kadar zor sorunlar olmadığını vurguladı. İşe üst kooperatife el atmaktan başlayacaklarını söyleyen Uysal, "Üst yönetim 3 üyeden oluşuyor. Boğazköy'e hakim olabilmek için en az belediye adına bir üyelik istedik. çünkü nereye park yapılacak, yol açılacak sosyal veya kamusal donatı inşa edilecek. Bunları belirlememiz gerekiyor. Arkadaşlar konuya son derece ılımlı yaklaştı. Gerekirse tüm üyelikleri devredebileceklerini söylediler. Önümüzdeki haftalarda arkadaşlarla bir toplantı lapacağız. Toplantıda durumu değerlendireceğiz. Bana göre Boğazköy'de hiç vakit kaybetmeden icraatı başlatmak gerekiyor. Binlerce aile tüm birikimleriyle kooperatiften ev satın almış. Bitmeyen sorunlar nedeniyle evleri satışa çıkarmış. Şimdiye kadar reel bazda kooperatife ödediği para 500 bin TL ise, 250 bin TL'ye satmaya hazır. Ama satamıyor. İstanbul genelinde emlak fiyatları yukarıya giderken Boğazköy'de geriye gidiyor ve yerinde sayıyor. Bu bölgeye yatırım yapan vatandaşların hiç olmazsa yatırdıkları parayı reel bazda kurtarması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.

Buna benzer bir durumun 1990'lı yıllarda Tercüman Konutları'nda yaşandığını hatırlatan Mevlüt Uysal, orada sorunlar çözülünce yıllarca yerlerde sürünen fiyatlar birden sert bir şekilde yükseldiğini buna benzer bir gelişmenin de Boğazköy'de yaşanacağına inandığını kaydetti.

"Prestige Mall'da sorun bizden kaynaklanmıyor"
Prestige Mall AVM'nin 9 Eylül'de yaşanan sel felaketinden sonra kapandığını söyleyen Mevlüt Uysal, "Bahşehir'de dolaşan bir dedikodu var. Bu dedikoduya göre; burada bir personel yaşamını yitirmiş. Biz de bunun üzerine Prestige Mall'u müherleyip, ruhsatını iptal etmişiz. Böyle bir şey yok. Ben sonradan polis kayıtlarını da araştırdım. Belediye kayıtlarını da burada vefat eden olmamış. Prestige Mall'un belediye ilgili bir problemi yok. Yatırımcı İrlandalı. AVM'nin sigortasını yurtdışından yaptırmış. Şimdi sigortadan parayı almaya çalışıyorlar. Parayı aldıktan sonra tadilat yapıp AVM'yi açacaklar."

Tebernüş Kireçci

 


Geri Dön