26 / 04 / 2024

Bolu'daki eski sinema binası yıkılacak!

Bolu'daki eski sinema binası yıkılacak!

Bolu Kent Meydanı'nda bulunan eski sinema binasının yıkılmasına karar verildi. İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarında 4 komisyonda alınan karar doğrultusunda binanın yıkılması yönünde karar alındı. Yıkım işlemlerine kısa sürede başlanacak.



Uzun süreden bu yana yıkılıp yıkılmayacağı konusunda tartışmaları devam eden eski sinema binasının Kardelen sinemasının bulunduğu alan için 4 komisyonda yıkılmasını istedi. Raporların onaylanmasıyla birlikte Özel İdare'ye yetki verilerek Kardelen Sinemasının yıkılması kararlaştırıldı. Komisyon raporlarında, "Mülkiyeti İl Özel idaremize ait ilimiz Merkez ilçe Tabaklar Mahallesi, tapunun 317 ada, 110 nolu parsel üzerinde kayıtlı üzerinde sinema binası bulunan taşınmazın 18. Madde uygulanması tamamlanmış, ticari bölge, bitişik nizam, 6 kat olup Kuzeyinde ve Doğusunda imar yolu, Batısında kent meydanına cephesi olan 684 metrekarenin tamamı kullanılacak olup; kentsel dönüşüm yasası kapsamında değerlendirilerek, mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığından yıkılarak yeni iş yeri, konut vb. işlerin yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yetki verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur" denildi. İhtisas komisyonlarından gelen raporlar oy birliğiyle kabul edilirken, binanın yıkımı ve yeniden inşası ile ilgili İl Özel İdaresine yetki verilmesi kararlaştırılmış oldu. 


"BÜTÜN FİKİRLERE AÇIĞIZ" 


Konu ile ilgili konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, "Bu konuyu Mart'ın 7'sinde ayrı ayrı olarak dört komisyonumuza da havale etmiştik ve dört komisyonumuz da bu kısa süre içerisinde konu ile ilgili gerekli çalışmaları yaptı ve dördünün de raporunda bu binanın artık ekonomik ömrünü tamamladığını ve artık yıkılarak yerine uygun bir binanın yapılması noktasında görüş bildirmişler. Bu anlamda ben kısa süre içerisinde bu çalışmaları yapan meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu, konuyla ilgili hepimizin alt yapısı olduğunu, geçmişte kafa yorduğumuzun bir göstergesidir. Hepinizin de bildiği üzere biz bu sinema binasının bulunduğu arsa ile ilgili belki de 30-40 yıllık geçmişte Belediyenin Bolu'daki imar çalışmaları neticesinde böylece terk edilmiş bir konuya el atarak buradaki imar planını netleştirdik. Bura ile ilgili şahısların mağduriyetini gidermiş olduk ve dolayısıyla da Bolu'muz için iyi bir karar olduğunu düşünüyorum. Burası ile ilgili bir düşüncesi, fikri ve önerisi olan herkesten de bilgi istiyoruz ve bütün bu istişareler sonucunda uygun çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu. 




Bolu Express




Haber Bolu Takip Gazetesİ'nde şu şekilde yer aldı...



Bolu İl Genel Meclisinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez ilçe Tabaklar Mahallesinde bulunan ve üzerinde eski sinema binası yer alan taşınmazın geleceğini komisyonlardan gelen raporlar sonrası verdi. Dört komisyon da meclise benzer raporlar sunarak, mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığı ve yıkılarak yerine yeni iş yeri, konut ve benzeri işlerin yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine oybirliği ile yetki verdi. 



Bolu kamuoyunda Kardelen Sineması olarak bilenen binayla ilgili komisyonlar meclise sundukları raporlarında," Mülkiyeti İl Özel idaremize ait ilimiz Merkez ilçe Tabaklar Mahallesi, tapunun 317 ada, 110 nolu parsel üzerinde kayıtlı üzerinde sinema binası bulunan taşınmazın 18, Madde uygulanması tamamlanmış, ticari bölge, bitişik nizam, 6 kat olup Kuzeyinde ve Doğusunda imar yolu, Batısında kent meydanına cephesi olan 684 metrekarenin tamamı kullanılacak olup; kentsel dönüşüm yasası kapsamında değerlendirilerek, mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığından yıkılarak yeni iş yeri, konut vb. işlerin yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yetki verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur" ifadelerine yer verdi. Komisyonların raporlarını okumalarının ardından dört komisyonda oy birliğiyle binanın yıkımı ve yeniden inşası ile ilgili İl Özel İdaresine yetki verilmesine oy birliğiyle karar verdi, Konu ile ilgili konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, "Bu konuyu Mart'ın 7'sinde ayrı ayrı olarak dört komisyonumuza da havale etmiştik ve dört komisyonumuz da bu kısa süre içerisinde konu ile ilgili gerekli çalışmaları yaptı ve dördünün de raporunda bu binanın artık ekonomik ömrünü tamamladığını ve artık yıkılarak yerine uygun bir binanın yapılması noktasında görüş bildirmişler. Bu anlamda ben bu kısa süre içerisinde bu çalışmaları yaptığınızdan dolayı teşekkür ediyorum, Bu konuyla ilgili hepimizin altyapısı olduğunu, geçmişte kafa yorduğumuzun göstergesidir, Hepinizin de bildiği üzeri biz bu sinema binasının bulunduğu arsa ile ilgili belki de 30-40 yıllık geçmişte Belediyenin Bolu'daki imar çalışmaları neticesinde böylece "terk edilmiş bir konuya el alarak buradaki imar planını netleştirdik. Bura ile ilgili şahısların mağduriyetini gidermiş olduk ve dolayısıyla da Bolu'muz için iyi bir karar olduğunu düşünüyorum, Burası ile ilgili bir düşüncesi,fikri ve önerisi olan herkesten de bilgi istiyoruz ve bütün bu istişareler sonucunda uygun çalışmalar yapılacaktır"diye konuştu. 




Emrah ÖCET/Bolu Takip Gazetesi 



Haber Bolu Olay'da şu şekilde yer aldı;


Bolu İl Genel Meclisinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez ilçe Tabaklar Mahallesinde bulunan ve üzerinde eski sinema binası yer alan taşınmazın geleceğini komisyonlardan gelen raporlar sonrası verdi. Dört komisyon da meclise benzer raporlar sunarak, mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığı ve yıkılarak yerine yeni iş yeri, konut ve benzeri işlerin yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine oy birliği ile yetki verdi. 

Bolu kamuoyunda Kardelen Sineması olarak bilenen binayla ilgili komisyonlar meclise sundukları raporlarında," Mülkiyeti İl Özel idaremize ait ilimiz Merkez ilçe Tabaklar Mahallesi, tapunun 317 ada, 110 nolu parsel üzerinde kayıtlı üzerinde sinema binası bulunan taşınmazın 18. Madde uygulanması tamamlanmış, ticari bölge, bitişik nizam, 6 kat olup Kuzeyinde ve Doğusunda imar yolu, Batısında kent meydanına cephesi olan 684 metrekarenin tamamı kullanılacak olup; kentsel dönüşüm yasası kapsamında değerlendirilerek, mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığından yıkılarak yeni iş yeri, konut vb. işlerin yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yetki verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur" ifadelerine yer verdi. 


Bolu Olay


Geri Dön