26 / 04 / 2024

Bomonti artık lüks projelere ev sahipliği yapıyor!

 Bomonti artık lüks projelere ev sahipliği yapıyor!

İstanbul’un merkezi Mecidiyeköy ile Taksim’e yürüme uzaklığında olan Bomonti 15 yıl önce sanayi alanları içinde yer alıyordu. Şimdilerde lüks konut projelerine ev sahipliği yapan Bomonti şehrin en lüks semtlerinden biri oldu. 



Bomonti Nişantaşı ve Beyoğlu’na yakınlığı ile biliniyor. Bu bölgede yatırım yapanlar kazançlı çıkıyor. 100 yıllık geçmişe sahip Bomonti'de bulunan eski binalar ve fabrikalar dönüşüm sonrasında markalı konut üreticilerinden yoğun ilgi gördü.


Talep devam edecek    
Ticari alan dışında konut projeleriyle de yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaran Bomonti'de metrekare birim fiyatları  3 bin 500 liradan 12 -14 bin liraya kadar çıktı. 

Ofis kira değerlerine bakıldığında Büyükdere Caddesiyle (Şişli – Maslak hattı) ile yarışan Bomonti adından sıkça söz ettiriyor. Şişli'deki tünel bağlantıları, kamu binalarının Şişli’de yer alması, turizm yatırımları gibi nedenlerden dolayı Bomonti'ye talebin devam edeceği öngörülüyor.
 

 

MARKALARIN SEMTİ 
Bomonti bölgesinde arsa sahiplerini yüzde 50'yi veren müteahhitler ortaya çıkardıkları değerle kentsel dönüşüme katkı sağlıyor. Sinpaş GYO, Fer Yapı,  Extensa Group, Ünal İnşaat, Öğer İnşaat, Ant Yapı, Yıldırım Yapı gibi firmalar bölgede talep gören projelere imza atıyor. 

 

YÜKSEK KÂR ŞANSI 
Bomonti bölgesinden ev sahibi olanlar bir yılda Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 20 oranında kâr elde etti. 


Kuleli Evleri markası ile Bomonti'de dönüşüm çalışmalarına imza atan Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Bomonti bölgesinde ilk proje satışlarımıza başladığımızda konutlarda metrekare fiyatları bin lira idi.


Şimdi ise bölgedeki en uygun fiyatlar 6 bin 500 ile 8 bin 500 arasında değişiyor. O yıllarda daire satın alanlar yatırımcılar, yatırımlarının karşılığını aldı” dedi.  

  


Bomonti’ye neden yatırım yapılır
1- Nitelikli projelerin varlığı 
2- Ulaşım ağlarına olan yakınlık 
3- İş merkezlerine yakınlık 
4- Yüksek kira geliri 
5- Tarihi Yarımada ve Boğaz manzarası 
6- Ofis, konut ve ticari gayrimenkullere olan ihtiyaç 

 

Son 50 daire
Bomonti'nin yatırım değerine güvenen firmalardan Ofton İnşaat, Elysium Art Şişli’deki son 50 daireyi satışa sunuyor. 


Güneş 


Geri Dön