23 / 04 / 2024

Borcu olanlara yapılandırma ve taksit müjdesi geldi! Dikkat 60 aya kadar...

Borcu olanlara yapılandırma ve taksit müjdesi geldi! Dikkat 60 aya kadar...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 31 Aralık 2020 ve ondan öncesi vadeli kredi borcu olan ortaklara tek bir seferde ya da taksitlendirme suretiyle yapılandırma müjdesi verdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Kredi, sağladığı ayni ve nakdi kredilerle üreticilerin yanında durmayı sürdürdüğünü belirtti.

Yaşanan gelişmelere göre, bu kapsamda 31 Aralık 2020 tarihi ve ondan daha eski vadeli borcu olan ortaklar, 30 Eylül'e kadar başvurmaları durumunda, yapılandırmadan taksitlendirme ya da tek seferde ödeme suretiyle faydalanılmış olacak.

Borcu olanlara yapılandırma ve taksit müjdesi geldi! Dikkat 60 aya kadar...

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, 31 Aralık 2020 tarihi ve daha eski vadeli kredi borçlarının tek bir defada ödenmesi durumunda birikmiş temerrüt faizinin tamamı da silinmiş olacak. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, milyonlarca kişi tarafından merak edilen düzenlemelerle söz konusu  taksitlendirmeden faydalananların da 2017 yılı ve daha eski vadeye ait olan kredi alacaklarındaki temerrüt faizinin tamamı silinmiş olacak ve bu kapsamda hesaplanacak olan yeni borç tutarı, hiç peşinat ödenmeksizin 24 aya kadar, yüzde 10 peşinat ödendiğinde 36 aya kadar, yüzde 20 peşinat ödendiğinde 48 aya kadar, yüzde 30 peşinat ödendiğinde de 60 aya kadar taksitlendirilmiş olacak.

Borcu olanlara yapılandırma ve taksit müjdesi geldi! Dikkat 60 aya kadar...

Yaşanan gelişmelere göre, ayrıca 2018-2020 vadeli kredi alacaklarının taksitlendirilmesi durumunda, söz konusu yapılandırma tarihindeki borç tutarı, yüzde 10 peşinat ödenmesi durumunda 36 aya kadar, yüzde 20 peşinat ödendiğinde 48 aya kadar, yüzde 30'luk bir  peşinat ödendiğinde de 60 aya kadar taksitlendirilmiş olacak.

Söz konusu gelişmelere göre, taksitlendirilen alacaklara herhangi bir faiz işletilmeyecek. Yine taksitlerin vade tarihleri arasında azami 1 sene olacak ve taksit tutarları da eşit bir biçimde ödenmiş olacak.

İhtiyaç kredisi kullanacaklar dikkat! En uygun kredi hangi bankada?

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ucuz kredi fırsatını kaçırmayın: Başvurular başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön