25 / 04 / 2024

Bornova Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Bornova Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

İzmir'in Bornova ilçesinde ihtiyaçlar doğrultusunda 200 yataklı ve dijital hastane olarak inşa edilen Bornova Devlet Hastanesi hizmete açıldı.



İzmir Bornova'da bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlanan 200 yataklı Dijital Bornova Devlet Hastanesi poliklinik hizmeti vermeye başladı. Poliklinik hizmetinin başladığı ilk günde  İzmir  İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ve İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, hastane Başhekimi Zeki Yaşar'ı ziyaret etti.


"KALİTELİ HİZMET"

Çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin, yataklı tedavi hizmeti de vermeye başlaması ile bölgenin sağlık hizmeti beklentisini en üst düzeyde karşılayacağını belirten Bediha Salnur, "Bölgeye en yüksek kalitede sağlık hizmeti vermesi beklenilen ve çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Devlet Hastanesi 6 bloktan oluşuyor.


Trijenerasyon sistemi denilen doğalgazdan kendi elektriğini üreten akıllı bina sistemine sahip olan hastanede enerji tasarrufu da sağlandı" dedi. Hastane, suit, tek ve çift kişilik olan odaları, geniş ve ferah bekleme alanları, özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi, 500 adet aracın park edilebileceği otoparkı ile bölge halkına yeni nesil sağlık hizmeti verecek.


AYDIN'DA İHALE KARARI ONAYLANDI


Aydın Şehir Hastanesi'nin ihaleye çıkarılmasını Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu onayladı. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Şehir Hastanesi'nin Aydın'ın sağlık hizmetlerinde çığır açacağını ve vatandaşlara en güzel sağlık hizmetinin verileceğini söyledi. Şehir Hastanesi'nin 950 yataklı olacağının altını çizen Erdem, "Yaklaşık 150 milyona mal olacak Aydın Şehir Hastanesi, 7 katlı 4 bina ve 3 katlı ameliyathane, yoğun bakım ve acil binasından oluşacak" dedi.


Yeni Asır 



Geri Dön