24 / 04 / 2024

Borusan Müzik Evi 8 Ocak'ta açılacak!

Borusan Müzik Evi 8 Ocak'ta açılacak!

Asım Kocabıyık'ın restore ettirdiği tarihi Borusan Müzik Evi 8 Ocak'ta açılacak



Borusan Holding kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde restore ettirdiği tarihi binada oluşturulan "Borusan Müzik Evi", 8 Ocakta açılacak

Müzik evinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Borusan Kültür Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli, Fransız bir mimar tarafından 1875 yılında inşa edilen binanın Kocabıyık tarafından 2002 yılında satın alınarak, Akson İnşaat A.Ş. ve GAD Mimari Firması'nın kurucusu Mimar Gökhan Avcıoğlu'na restore ettirildiğini söyledi. Binanın müzik evine dönüştürülmesi çalışmalarına 2006 yılında başladıklarını belirten Erenli, şunları kaydetti:

"Binada çağdaş bir müzik ve sanat mekanının sahip olması gereken tüm donanımı sunarken, uzun bir tarihten gelen mimari yapıyı bozmamayı hedefledik. Binada kusursuz bir akustik düzenle tüm müzik performansları için gereken teknik donanımı, müzik adamlarının görüşlerine başvurarak sağladık. Fazıl Say da binada yaptığı testlerin ardından çok olumlu görüşler aktardı. Mekanımızda bulunan çağdaş sanat sergisinin de bir arada oluşun ve uyumun en güzel örneklerinden birini verdiğine inanıyorum."

Borusan Müzik Yöneticisi Yağız Zaimoğlu da müzik evinin açılışının Mercan Dede'nin dinletisiyle 8 Ocakta yapılacağını bildirerek, sezon konserlerinin ilkinin 15 Ocakta başlayacağını ve Avusturya Barok ile Nuria Rial Sweet Stillness and Gentle Spring, Hezarfan Ensemble, Şirin Pancaroğlu, Burhan Öçal ile Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi müzisyen ve gruplarıyla devam edeceğini belirtti.

Müzik evinin sezon boyunca gerek Türkiye'den, gerekse dünyadan önemli sanatçıları, müzisyenleri ve toplulukları ağırlayacağını kaydeden Zaimoğlu, haftanın 3 günü klasik oda müziği, caz, dünya müziği konserlerinin yanı sıra dans gösterilerinin de yer alacağını söyledi.

Yağız Zaimoğlu, mekanın yıl içinde düzenlenecek çeşitli partilere de ev sahipliği yapacağını kaydederek, burada yapılacak tüm etkinliklerin öğrencilere yüzde 10 indirimli olacağını bildirdi.
AA


Geri Dön