19 / 04 / 2024

Bosna Sema Eğitim Kurumları devrediliyor mu?

Bosna Sema Eğitim Kurumları devrediliyor mu?

FETÖ'ye yakınlığı bilinen Bosna Sema Eğitim Kurumlarının, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devredeceği ileri sürüldü.



Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığı bilinen Bosna Sema Eğitim Kurumlarının, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devredeceği iddia edildi.


Ülke basınında yer alan haberde, Bosna Sema Eğitim Kurumları bünyesindeki anaokulları, ilköğretim okullarını, liseler ve bir üniversitenin İslam Birliğine devredileceği öne sürüldü.


Haberde, toplam değeri 60 milyon avronun üzerinde olduğu iddia edilen okulların tamamının, Bosna Sema'nın "Bosna Hersek vatandaşı" sahipleri tarafından İslam Birliği Vakıflar Müdürlüğüne devredeceği ve idaresinin tamamen bu kuruma verileceği yazıldı.


Konuya ilişkin nihai kararın Bosna Hersek İslam Birliği tarafından verileceği belirtilirken, İslam Birliği kaynaklarından alınan bilgiye göre, konuya ilişkin evrakın detaylı şekilde incelendiği kaydedildi.


Haberin detayında ayrıca, devredilecek Bosna Sema'nın Vakıflar Müdürlüğü içinde ayrı bir vakıf olarak faaliyet gösterme olasılığının bulunduğu, bu tür detayların oluşturulacak vakıfnamede belirlenmesinin beklendiği ifade edildi.


- İslam Birliğinden açıklama

Ülke basınında çıkan haberlerin ardından Bosna Hersek İslam Birliği de yazılı açıklama yayınladı.


Okulların hibe edilmesi konusunda "bazı gayriresmi temasların" olduğunu bildirilen açıklamada, "Ancak İslam Birliği olarak bu konuya ilişkin resmi bir karar ya da tavır alınmamıştır." ifadesi kullanıldı. 


- Öğrenci kaybediyorlar

Bosna Sema'nın, uzun zamandır devam eden öğrenci kayıpları nedeniyle devretme yoluna gittiği öne sürülürken, çok sayıda öğrencinin ülkedeki diğer eğitim kurumlarına geçiş başvurusunda bulunduğu biliniyor.


Başkent Saraybosna'nın yanı sıra Zenica, Mostar, Tuzla ve Bihaç şehirlerinde de faaliyet gösteren Bosna Sema, 4 anaokulu, 5 ilköğretim okulu, 5 lise ve 1 üniversite (Uluslararası Burch Üniversitesi) işletiyor.


AA


Geri Dön