19 / 04 / 2024

Bosphorus City MIPIM’de En İyi Türk Projesi seçildi!

Bosphorus City MIPIM’de En İyi Türk Projesi seçildi!

Bu yıl 23’üncü kez dünyanın en iyi gayrimenkul projelerinin taçlandırıldığı MIPIM Ödülleri’nde, Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, bu yıl onur konuğu olan Türkiye’nin en iyi projesi seçildi





Bu yıl 23’üncü kez dünyanın en iyi gayrimenkul projelerinin taçlandırıldığı MIPIM Ödülleri’nde, Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, bu yıl onur konuğu olan Türkiye’nin en iyi projesi seçildi.  Mehpare Evrenol yürütücülüğündeki Mimarlar Workshop tarafından projelendirilerek Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve  MIPIM Ödülleri’nde “En iyi Türk projesi” seçilen Bosphorus City, konut projelerinde hayallerin ne kadar gerçekleştirebileceğini gösteren bir proje niteliği taşıyor. 


Dünyanın en büyük gayrimenkul buluşmalarından biri olarak gösterilen MIPIM kapsamında düzenlenen MIPIM Ödülleri’nin sonuçları, Fransa’nın Cannes kentinde yapılan MIPIM kapsamında 14 Mart 2013 tarihinde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Türkiye’nin en değerli konut projelerinden biri arasında yer alan Sinpaş GYO’nun Bosphorus City projesi,  “En iyi Türk projesi” seçildi. Lüks ve seçkin yaşam anlayışını mimari ve peyzaj detaylarıyla zenginleştiren Bosphorus City’nin birinci seçildiği törende, ödülü projenin mimarı Mehpare Evrenol aldı. 


Mimarlar Workshop imzalı Bosphorus City, Avrupa’nın da en iyisi seçilmişti


Mehpare & Alp Evrenol önderliğinde, Burak Karaca yürütücülüğünde projelendirilen Bosphorus City, European Property Awards 2011’de (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) “En İyi Mimari” ve “En İyi Pazarlama Yönetimi” olmak üzere iki dalda iki ödülle ayrılmıştı. Avrupa bölgesinde lider gayrimenkul şirketlerinin bir araya geldiği “European Property Summit” (Avrupa Gayrimenkul Zirvesi) çerçevesinde gerçekleştirilen, “European Property Awards” (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) projelerin uluslararası platformlarda değerlendirilmesinde önemli bir rol üstleniyor.  


“Su Kenarında Yaşam”


Dünyanın sayılı konsept konut projelerinden biri olarak değerlendirilen Bosphorus City, ‘Su Kenarında Yaşam’ fikrinden yola çıkılarak geliştirilmiş bir proje.  Bosphorus City sakinleri için yaşam kaynağı olarak tasarlanan, 26 bin m² büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğundaki gölet, projenin en göz alıcı bölümünü oluşturuyor. Geleneksel ve modern stillerin tekrar ele alınarak tasarlanan proje, Boğaz yalıları, seçkin semtleri, meydanları, badem ağaçlarından erguvanlara kadar onlarca çeşit barındıran bahçeleri ve seyir alanlarıyla zenginleştirildi. 


www.bosphoruscity.com.tr


Geri Dön