26 / 04 / 2024

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

Hükümet artan doğalgaz ithalat maliyetlerinin bir kısmını bütçeden karşılamaya devam ederken, BOTAŞ’ın merkezi bütçeye yükü de giderek artıyor. BOTAŞ’ın borç ve görevlendirme gideri olarak merkezi bütçeye yükü son 1 yılda 179 milyar Türk Lirası oldu.



Merkezi bütçeden BOTAŞ’a aktarılan borç miktarı eylül ayında 18 milyar Türk Lirası, ocak-eylül döneminde 114,9 milyar Türk Lirası, son 1 yılda 160 milyar Türk Lirası oldu.

Geçen sene aralık ayında ‘görevlendirme gideri’ olarak aktarılan 19 milyar Türk Lirası da dahil edildiğinde BOTAŞ’ın merkezi bütçe yükü 179 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

KİT’lere merkezi bütçeden ayrılan toplam borç, eylül ayında 22,5 milyar Türk Lirası, ocak ve eylül döneminde 160,3 milyar Türk Lirası, 229,1 milyar Türk Lirası oldu.

KİT’ler içinde TCDD, eylül ayında 3 milyar Türk Lirası, ocak ve eylül döneminde 16,5 milyar Türk Lirası bütçeden borç aldı.

KİT’lere geçen senenin toplamında aktarılan borç 86,1 milyar Türk Lirası olmuştu.

Görevlendirme giderleri de eylül ayında 17,7 milyar Türk Lirası, ocak eylül döneminde 169,8 milyar Türk Lirası oldu. Geçen sene görevlendirme giderleri eylül ayında 18,6 milyar Türk Lirası, ocak ve eylül aylarında 112,3 milyar Türk Lirası idi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön