18 / 04 / 2024

Boya üreticileri, Paintistanbul'da buluşacak!

Boya üreticileri, Paintistanbul'da buluşacak!

Boya üreticileri, Paintistanbul'da buluşacak. Paintistanbul Fuarı 23-25 Ekim tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek.Paintistanbul 2014 fuarı kapsamında Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Kongresi düzenlenecek.



Dünya boya pazarından yüzde 2 pay alan boya sektörü, CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek Paintistanbul Fuarı'nda yerini alacak. CNR açıklamasına göre, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te, 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefine kilitlenen boya sektörüne fuar desteği geliyor. 


Dünya boya pazarından yüzde 2 pay alan boya sektörü, 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Paintistanbul 2014-Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Fuarı ile yeni pazarların kapılarını aralayacak. 


Ortalama 1 milyar dolarlık ihracat ile Avrupa'nm en büyük 5'inci üreticisi konumunda yer alan Türkiye, 2023 yılında ihracatım 2,5 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor. Boya pazarının liderleri konumunda olan Avrupa ve Amerika ülkelerine rakip olmayı hedefleyen boyacıların en büyük destekçisi Paintistanbul Fuarı olacak. 


Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ve CNR Ekspo Fuarcılık iş birliğinde Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB desteğinde düzenlenecek Paintistanbul'da uluslararası alıcılarla sektör temsilcileriyle bir araya gelecek. 


Aralarında Akçalı, Düfa, DYO, Polisan, Marshall gibi firmaların da yer aldığı toplam 400 marka, CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek fuara katılacak. Almanya, Çin, İsviçre, Hindistan, Belçika, Ukrayna, İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, İran ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda yabancı firma da Paintistanbul'a katılacak. 


Fuarın, 15 bin ziyaretçi hedefiyle 20 bin metrekare alanda gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, alıcı ülkelerin Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, KKTC, Libya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan olduğu kaydedildi. 


Fonksiyonel boyalar, su bazlı boyalar, inşaat boyalan, otomotiv boyalan, sanayi boyalan, matbaa mürekkepleri, yapıştırıcılar, izolasyon malzemelerinin sergileneceği fuarda, ileri teknolojili ürünler de sergilenecek. 


Paintistanbul 2014 fuarı kapsamında Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Kongresi düzenlenecek. Yenilikçi ve teknolojik gelişmelerin, endüstriyel ve akademik alana uygulanabilirliğinin ele alınacağı kongre için ünlü pazarlama stratejisti Peter Fisk İstanbul'a gelecek. 


Bizim Anadolu


Geri Dön