27 / 04 / 2024

Boydak Holding, Van için çalışacak!

Boydak Holding, Van için çalışacak!

Boydak Holding fabrikaları, bayramdan sonra Van'daki depremzedeler için çalışacak. Bölgeye kurulacak olan kalıcı konteynerlerin içinin döşenmesi için üretim yapacaklarını belirten Hacı Boydak, depremin bölgede bin yıl öncesine dayanan kardeşliği pekiştird



Boydak Holding fabrikaları, bayramdan sonra Van'daki depremzedeler için çalışacak.Bölgeye kurulacak olan kalıcı konteynerlerin içinin döşenmesi için üretim yapacaklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, depremin bölgede bin yıl öncesine dayanan kardeşliği pekiştirdiğini söyledi.

Kayseri, Van ve Erciş'teki depremin ardından bölge insanının yaralarının sarılması için seferber oldu. Şehrin önde gelen işadamları da depremin ilk gününden itibaren TIR'lar dolusu yardım malzemesi gönderdi. Bir aile şirketi olan Boydak Holding de bunlardan biri. Holding bölgeye 4 milyon lira tutarında yardım yapma kararı aldı. Bu paranın 2 milyon liralık kısmı Van'da grubun bayiliğini yapan işletmelerin ayağa kaldırılması için harcanacak. Yardımın 2 milyon liralık kısmıyla da banyosu ve tuvaleti içinde olacak 2 oda 1 mutfak şeklinde tasarlanan konteyner evlerin içi döşenecek.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kimse Yok mu Derneği'nin organizesinde bayramın birinci gününü deprem bölgesinde geçirmişti. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin deprem bölgesi için bayram öncesi yaptığı çağrıyı çok önemsediklerini vurgulayan Boydak, "Bu bayram bizim için çok farklı oldu. Hocaefendi de bayram öncesi mesajında umre yerine deprem bölgesine gidilmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Bu mesaj üzerine bayramı oradaki depremzedelerle karşıladık." dedi.
Zaman/İSMAİL YILDIZ


Geri Dön