18 / 04 / 2024

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Orada oturanların, ikameti orada olanların referandumuyla talep edilsin. Belediye başkanı plan yapsın. İtiraz etsin, birebir uygularız. Vatandaş ne diyorsa o olsun. Referandumla 'evet', 'hayır' yaptırsın. Vatandaş istemiyor deniyor ya. Belediye başkanı, vatandaşın istediklerini plana yansıtsın, biz de uygulayalım. Öyle boşuna konuşmanın gereği yok" dedi.


Güllüce, Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine katıldı.


Binalardaki brüt ve net konusunu çok önemsediğini belirten Güllüce, "Vatandaş brüte, netine çok iyi baksın. '23 metrekareyi 85' diye yutturmaya kalkanlara dikkat etsin. Bizim dedektif gibi kontrol etme şansımız yok. Vatandaş alıcı, kendisi bu işe hassas baksın ve aldanmasın" diye konuştu.


Bozcaada'nın imara açılacağı iddiaları üzerine dün CHP'li milletvekillerinin adaya gittiğini hatırlatan Güllüce, şunları kaydetti:


"'Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak? İnsanların konuştuğu sözlerin altına dikkat etmesi lazım. 1/100.000'lik plan yapılmış. Bu planda Bozcaada'nın neresinin nasıl olacağını, nasıl anlamışlar ki? Plan tekniği olarak bir kere o konuştukları mümkün olmayan bir şey. 1/100.000'lik planda bunu göremezsiniz. Orada oturanların, ikameti orada olanların referandumuyla talep edilsin. Belediye başkanı plan yapsın. İtiraz etsin, birebir uygularız. Vatandaş ne diyorsa o olsun. Referandumla 'evet', 'hayır' yaptırsın. Vatandaş istemiyor deniyor ya. Belediye başkanı, vatandaşın istediklerini plana yansıtsın, biz de uygulayalım. Öyle boşuna konuşmanın gereği yok."


AA




Geri Dön