19 / 04 / 2024

Bozok Üniversitesi'nde temel atma töreni yapıldı!

Bozok Üniversitesi'nde temel atma töreni yapıldı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, temel atma töreninde "Bozok Üniversitesi, Türkiyemizin diğer üniversiteleri gibi büyümeye, gelişmeye, değişmeye, Yozgatımıza ve Türkiyemize, insanımıza hizmet sunmaya devam ediyor" dedi...




Bozdağ, Erdoğan Akdağ Yerleşkesi'ne inşa edilecek Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Bozok Üniversitesinin büyük bir bilim kentine dönüştüğünü söyledi.


Anadolu şehirlerinin gelişmesinde üniversitelerin lokomotif görevi üstlendiği belirten Bozdağ, hükümet olarak üniversitelerin desteklenmesi noktasında her türlü imkanı sundukları ifade etti.


Bozok Üniversitesinin büyük bir bilim kentine dönüştüğüne şahitlik etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bozdağ, üniversitenin, fakülte binaları, laboratuvarları, teknokenti, camileri ve hastanesiyle iftihar kaynağı olduğunu belirtti.


Bozdağ, Yozgat'ın gelişimi için son derece önemli olan hizmet binalarının temelinin atıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:


"Yozgat Bozok Üniversitesi, 2006 yılında kurulduğu zaman hepimiz buranın gün gelip, Yozgatımızın ve Türkiyemizin ana merkezlerinden, eğitim, bilim ve kültür yuvalarından biri olacağına inanıyor ve bu inancımızı hayata geçirmek için çok çalışmamız gerektiğini de biliyorduk. Bu çerçevede, o günden bugüne hamdolsun Bozok Üniversitesi, Türkiyemizin diğer üniversiteleri gibi büyümeye, gelişmeye, değişmeye, Yozgatımıza ve Türkiyemize, insanımıza hizmet sunmaya devam ediyor. Her geçen gün başarılarına yenilerini ekliyor. Biz de bir Yozgatlı olarak bu üniversitelerin, bu yuvaların daha iyi olmasını isteyen biri olarak, ortaya çıkan bu tablodan hep iftihar duyuyoruz."


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi'nin, Bozok Üniversitesi'nin büyük bir üniversite olması yolunda atılan önemli bir hamle olduğunu söyledi.


Erdoğan Akdağ Yerleşkesi'nde temeli atılan kompleksin 8 bloktan oluştuğunu belirten Yazıcı, kompleksteki tesislerin 12 futbol sahası büyüklüğünde alanı kaplayacağını ifade ederek, "2015 yılında bitirilecek olan 50 milyon liralık bu muhteşem eserler tamamlandığında, üniversitemizin amfiler, derslikler, çok işlevli salonlar, kütüphaneler, toplantı salonları ve laboratuvarlar olmak üzere 134 fonksiyonel alanı ve birimi oluşacaktır. Bu sayede üniversitemizin olmazsa olmazlarından en önemli bir bölümü daha tamamlanmış olacaktır" diye konuştu.


?Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve sosyal donatılarla birlikte önemli mesafeler katettiklerini söyledi.


Yerleşkede devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Uçar, şunları söyledi:


"Geçtiğimiz yıl itibarıyla Sağlık Yüksekokulu hizmete girdi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu inşaatı bitmek üzere. Spor yapılarına yenileri eklendi. Bugün de yeni Mühendislik Fakültesi ve merkezi derslikler kompleksinin temelini atmak üzere bir araya geldik. Bugün temelini atacağımız olan kompleks ise 8 bloktan oluşuyor. Rektörlük binasının yanı sıra mühendislik binası, merkezi dersliklerle 52 bin metrekare bir alan oluşturacağız."


Konuşmaların ardından, Rektör Uçar, üniversiteye katkılarından dolayı Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Vali Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'e plaket verdi.


Bozdağ ve protokol üyeleri, butona basarak kompleksin temeline ilk harcı döktü. Bozdağ, kompleksin inşaatında çalışan işçilerle bir süre sohbet etti.


Haberciniz


Geri Dön