26 / 04 / 2024

Brent petrolde son durum ne? Brent petrol bugün kaç dolar? 27 Ekim 2022  

Brent petrolde son durum ne? Brent petrol bugün kaç dolar? 27 Ekim 2022  

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda bugün 93,55 dolardan işleme geçti. İşte detaylar…



Dün 94,30 dolara kadar çıkış gösteren Brent petrolün varil fiyatı, bugünü 93,79 dolar seviyesinde bitirdi. Brent petrolün varil fiyatı ise bugün saat 09.50 itibarı ile kapanışa göre yüzde 0,26 azalış gösterip 93,55 dolar oldu. Aynı zaman diliminde ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 87,66 dolardan alıcıya çıktı.

Fiyatlarda görülen kısmi düşüşte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de düşük petrol talebi endişeleri son derece etkili oldu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede bulunan ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta yaklaşık 2 milyon 600 bin varil arttığını duyurdu.

Ticari ham petrol stoklarına dahil edilmeyen stratejik ham petrol stokları ise 3 milyon 400 bin varil azalış ile birlikte 401 milyon 700 bin varile kadar düştü.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında görülen artış ülkede talebin düşük seyrettiği algısı yaratıp fiyatları baskıladı.

Brent petrolde son durum ne? Brent petrol bugün kaç dolar? 27 Ekim 2022  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön